Prantsusmaa president Emmanuel Macron kohtub täna parlamendi mõlema koja juhtidega. Homme on Macronil kavas kohtumine 220 linna linnapeadega. Eile oli presidendil kriisikohtumine valitsuse liikmetega, vahendab Guardian.

Vägivalla vaibumine järgnes eelmisel teisipäeval politsei poolt maha lastud 17-aastase Naheli vanaema üleskutsele.

„Lõpetage rahutused, lõpetage hävitamine,“ ütles vanaema Nadia BFMTV-le. „Ma ütlen seda neile, kes märatsevad: ärge lõhkuge aknaid, ärge rünnake koole ja busse. Lõpetage. Need on emad, kes sõidavad nende bussidega.“ Nadia ütles, et peamiselt alaealised märatsejad kasutavad Naheli ettekäändena. „Me tahame rahunemist,“ lisas ta.

Eile mõistsid poliitikud hukka laupäevaõhtuse rünnaku, kui põlev auto rammiti öösel kell 1.30, kui perekond magas, Pariisist 15 kilomeetrit lõunas asuva L’Haÿ-les-Roses’i linnapea Vincent Jeanbruni majja. Jeanbrun ise oli sel ajal raekojas, aga tema naine ja lapsed vanuses viis ja seitse aastat olid kodus ning said põgenedes vigastada.

Regionaalprokurör Stéphane Harduoin algatas eile mõrvajuurdluse.

Eile külastas L’Haÿ-les-Roses’i Prantsusmaa peaminister Élisabeth Borne, kes mõistis „talumatu rünnaku“ hukka ja lubas süüdlaste karistamist.

Tours’i lähedal La Riche’is sisenesid märatsejad linnapea aeda ja püüdsid tema autot süüdata, teatas prokuratuur. Ka selle rünnaku mõistsid hukka kõigi erakondade poliitikud.

Alates teisipäevast on vahistatud üle 3000 inimese. Tänavatele toodi 45 000 politseinikku.

Pariisi politseiülem Laurent Nunez ütles, et on veel liiga vara öelda, et rahutused on vaibunud.