Putini visiidi puhul olid loomulikult karmistatud julgeolekumeetmed. Riikliku uudisteagentuuri TASS teatel seati linna sissepääsudele üles õhutõrjekompleksid ja linnas endas oli suletud rida tänavaid. Väljaanne Tšernovik teatas, et elanikud kaebasid mitmekilomeetriste ummikute üle, mis tekkisid Derbenti viivate teede sulgemise tõttu, vahendab Raadio Vabadus.

Derbentis külastas Putin peamisi ajaloolisi vaatamisväärsusi – Narõn-Kala kindlust ja Džuma mošeed, mida peetakse Venemaa vanimaks. Putinit saatsid Dagestani juht Sergei Melikov, presidendi täievoliline esindaja Põhja-Kaukaasia föderaalringkonnas Juri Tšaika ja föderatsiooninõukogu liige Dagestanist, miljardär Suleiman Kerimov.

Džuma mošees kingiti Putinile koraan.

„See on püha ese moslemite jaoks ja püha ese kõigi teiste jaoks. Me teame, et teistes riikides käitutakse teisiti – ei austata inimeste religioosseid tundeid ja öeldakse veel, et see ei ole kuritegu,“ lausus Putin.

Putin juhatas ka nõupidamist, mis oli pühendatud turismi arengule Põhja-Kaukaasias. Putin ütles, et Venemaal on olemas kõik tingimused siseturismi arenguks ajal, kui sanktsioonide ja russofoobia tõttu on lääneriigid kaotanud venemaalaste jaoks oma ligitõmbavuse.

Õhtul külastas Putin Derbentis valgusetendust purskkaevu juures, kus toimus ka kohtumine rahvaga.

Jaga
Kommentaarid