6. septembril leiti Loksa linnas asuvast korterist 71-aastase naise vägivallatunnustega surnukeha. Sündmuskohal peeti tapmises kahtlustatavana kinni samas korteris viibinud alkoholijoobes Dmitri Moskalets.

Ta oli just surnuks peksnud oma ema, kes lebas selili elutoa põrandal, üks jalg üle teise ja käed eri suundadesse osutamas. Korter oli verepritsmeid täis.

Prokurör Diana Helila sõnul oli naist seitse-kaheksa korda tömbi esemega pähe löödud. See võis olla näiteks klaaspudel. See, et kõik kohad olid verepritsmeid täis, viitab Helila sõnul löökide intensiivsusele.

48-aastane Dmitri Moskalets oli koos ema ja isaga nende Loksa korteris elanud ligi 15 aastat. Elati vanemate pensionist, Dmitri oli töötu, kuid tegi vahel juhutöid. Dmitri oli alkohoolik ja tema venna Sergei* sõnul, kes elas eraldi, hakkasid koos Dmitriga rohkem jooma ka tema vanemad.

„Dima tahtis joomise maha jätta, aga sellest kaugemale ei jõudnud. Kõik tahavad maha jätta, aga ei tule midagi välja,“ rääkis mullu oma ema ja isa matnud Sergei, kel on nüüd lähisugulastest alles ainult trellide taga viibiv vend. Venna ütlustes kirjutas Delfi pikemalt aprillis.

Aprillis toimunud avaistungil tunnistas oma Dmitri Moskalets oma süüd. Ta valas kohtusaalis pisaraid, kui sündmuskoha vaatlusprotokolli tutvustades tema elutoas lamavat ema näidati.

Tänasel istungil tunnistas Harju maakohus Moskaletsi tapmises süüdi ja määras talle üheksa aasta pikkuse vangistuse. Süüdimõistmisega kaasnes ka sunniraha 1812,5 eurot ja menetluskuludena mõisteti temalt välja pea 13 000 eurot.

Karistuse kandmise algusajaks loetakse tema kinnipidamise päev ehk 6. september 2022. aastal.