„Te kaitsesite konstitutsioonilist korda, meie kodanike elu, julgeolekut ja vabadust, kaitsesite meie kodumaad vapustuste eest, sisuliselt peatasite kodusõja,“ lausus Putin mässukatse tõkestamises osalenute poole pöördudes, vahendab Interfax.

Putini sõnul astusid sõjaväelased ja eriteenistuste töötajad „koos lahinguseltsimeestega ette mässule, mille tagajärg oleks vältimatult olnud kaos“.

„Keerulises olukorras tegutsesite te kindlalt ja ladusalt, näitasite tegudega oma ustavust Venemaa rahvale ja sõjaväelase vandele, ilmutasite vastutustunnet kodumaa ja tema tuleviku suhtes,“ lisas Putin.

Putin teatas ka, et Vene sõjaväelased ja õiguskaitseorganite töötajad tagasid 24. juuni mässu ajal strateegiliste objektide töö ning piiriäärsete regioonide ja Ukrainas „sõjalises erioperatsioonis“ osalejate tagala julgeoleku.

„Kaitseministeeriumi väeosad, rahvuskaartlased, siseministeeriumi ja eriteenistuste töötajad tagasid tähtsate juhtimiskeskuste, strateegiliste, sealhulgas kaitseobjektide kindla töö, piiriäärsete regioonide julgeoleku, meie relvajõudude ja kõigi sel ajal rindel kangelaslikku võitlust jätkanud väekoondiste tagala kindluse,“ ütles Putin.

Oma esinemist lõpetades tänas Putin silovikke „ustavuse eest Venemaa rahvale“.

Inimesed, kes kisti mässuga kaasa, nägid, et armee ja rahvas ei ole nendega, teatas Putin.

„Teie otsustavus ja vaprus, nagu ka kogu Vene ühiskonna konsolideerumine mängisid tohutut, määravat rolli olukorra stabiliseerimises. Inimesed, kes kisti mässuga kaasa, nägid, et armee ja rahvas ei ole nendega,“ ütles Putin.

Järgnesid Venemaa hümn ja aupaugud auvahtkonnalt.

Jaga
Kommentaarid