Allika väitel on julgeolekujõud Prigožini tapmiskorralduse kätte saanud. Väidetele ei ole sõltumatut kinnitust. „Putinil ei ole suurt tulistamist vaja, nii et eesmärk number üks on Prigožin täpselt elimineerida ja Wagneri selgroog koos temaga välja tõmmata,“ ütles allikas. Ta lisas, et Wagneri võitlejatel on lootust amnestiale, kui nad mässamise lõpetavad. Sama allikas tunnistas, et Vene relvajõududel ei ole võimalik Wagneril Moskvasse tungimist takistada ning praegu käib kõigi rindel mitteviibivivate jõudude mobiliseerimine. Wagneri vastu on eeskätt võimalik kasutada kadõrovlasi, rahvuskaarti, politsei ja FSB üksuseid, märkis allikas.

Teiste seas on jõuametnikest Putinile toetust väljendanud kindral Sergei Surovikin, Vene välisluure (SVR) juht Sergei Narõškin, GRU asejuht Vladimir Aleksejev ja Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov. Vene patriarh Kirill kutsus Wagneri võitlejaid üles mässu lõpetama ja föderaalne julgeolekuteenistus FSB on kuulutanud Prigožini tagaotsitavaks. Lojaalsusest Putinile on teada andnud ka endine Roskosmose juht Dmitri Rogozin, Krimmi kuberner Sergei Aksjonov, Kabardino-Balkaaria kuberner Kazbek Kokov, Voroneži kuberner Aleksandr Gussev ja Põhja-Osseetia liider Sergei Menjalo, samuti Donetski ja Luhanski „rahvavabariikide“ juhid Deniss Pušilin ja Leonid Passetšnik.

Avalikult ei ole seni Prigožinile toetust väljendanud ükski mõjukas riigitegelane, ehkki paljud hoiduvad kommentaaridest. Näiteks on välja paistnud julgeolekunõukogu sekretäri Nikolai Patruševi, rahvuskaardi juhi Viktor Zolotovi ja FSB juhi Aleksandr Bortnikovi vaikimine.





Jaga
Kommentaarid