Politsei sõnul on vähemalt 29 inimest haavatud, kellest neli on kriitilises seisundis. Plahvatus toimus Pariisi viiendas ringkonnas Saint-Jacques'i tänaval.

Hoones, kus plahvatus toimus, asus rahvusvaheline disainikool ja katoliikliku haridussüsteemi keskus. Hoone kõrval asub Val-de-Grâce'i kirik.

Ühe ehitise fassaad on tänavale varisenud ja mitmed hooned süttisid plahvatuse tagajärjel põlema. Nüüdseks on tulekahjud kontrolli alla saadud, raporteeris BBC-le Pariisi politseiülem Laurent Nunez.

Ajaleht Le Parisien raporteeris, et Pariisi prokuröri Laure Beccuau sõnul tundub praegustest turvakaamera salvestustest, et plahvatus toimus hoone sees.

Prantsuse meedias sõna võtnud tunnistajate kohaselt oli enne plahvatust õhus tugev gaasilõhn. Prantsuse võimude sõnul pole plahvatuse põhjust veel tuvastatud.

Sündmuspaigal olnud üliõpilane ütles ajalehele Le Parisien: „Olin Val-de-Grâce'i (kiriku - toim) ees, kuulsin suurt pauku ja nägin 20-30 meetri kõrgusel tulekera. Hoone varises mürinal kokku. Tundsin gaasilõhna ja mul läks mitu minutit, et end koguda.“

Hetkel on kohal politseijõud ja tuletõrjujad. Lisaks saabub varsti sündmuspaigale suur hulk päästjaid, sest kardetakse, et rusude all võib olla veel ohvreid.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo on sündmuspaigal. Siseminister Gérald Darmanin on palunud inimestel piirkonda vältida.

Viies ringkond on Pariisis eriti populaarne turistide ja üliõpilaste seas.

Uudis on täiendamisel.