Seekord laulu- ja tantsupeol üldalalt toitu või jooki ostes lisandub igale toidunõule (v.a söögiriistad) kaheeurone pant. Selle eest saab tasuda nii sularahas kui ka kaardimaksega. Osaliste alal pandiraha süsteem ei rakendu.

Sellised näevad välja korduskasutatavad Panditopsi nõud, millega pakutakse laulu- ja tantsupeol süüa ja juua.

Korduskasutusnõud ja söögiriistad tuleb viia tagasi Panditopsi kirjaga tagastustelki (müügipunktid kasutatud nõusid tagasi ei võta). Iga nõu eest antakse vastu kaheeurone münt. Järjekorrad võivad tagastustelkide juures tekkida, ent korraldajate sõnul liiguvad need kiiresti. Peolistele on abiks ka ligi sada eririietes rohesaadikut, kes suunavad inimesi tagastustelki leidma ja jäätmeid sortima.

Pandinõu tagastustelke on tantsupeol 2 ja laulupeol 11.

Tagastustelgist liiguvad nõud edasi Eesti Pandipakendisse, kus neid pestakse spetsiaalses tunnelpesumasinas. Seal pakitakse nõud taas kastidesse ja need lähevad uuele ringile. Kokku on peonädalaks varutud pool miljonit nõud ja söögiriista. Võimalikeks vee- ja elektrikatkestusteks ollakse valmistunud ja enne peonädalat lastakse vett täis suured paagid, mis tagavad ööpäevase veetarne.

Pandinõude pesumasin peseb 3000 topsi tunnis.

Ühelt poolt tekkis korduskasutusnõude vajadus Euroopa Liidu direktiivist, et alates 1. jaanuarist 2024 ei tohi avalikel üritustel ühekorranõusid kasutada. Teiselt poolt rõhutavad korraldajad XIII laulu- ja tantsupeo nime „Püha on maa“. „Peame maa puhtana hoidma. Tänu Panditopsile jääb pool miljonit ühikut plasti kasutamata,“ ütles Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum. „Panditopsi saab pesta vähemalt sada korda ja nii vähendame ühekordse plasti hulka,“ sõnas Eesti Pandipakendi tegevjuht Kaupo Karba.