Breivik tappis 2011. aasta juulis 77 inimest. Ta tappis kaheksa inimest autopommiplahvatusega Oslos ja lasi seejärel tööpartei noortelaagris Utøya saarel maha veel 69 inimest, kellest enamik olid teismelised, vahendab Reuters.

Ungari politsei teatas, et Budapestis vahistatud mees, kelle nime ei avaldatud, olid avaldanud videote jagamise portaalis mitu postitust, milles ta kirjeldas plaane panna täpsustamata kohas toime massimõrv.

Politsei teatas, et kahtlusalune, kes rääkis peamiselt norra, aga mõnikord ka inglise keeles, teatas, et tema eesmärk on Breiviki mõrvad ületada.

„Ma võin rünnata igal pool /.../ Lennujaam, raudteejaam, miski ei saa olla probleem /.../ Ma hävitan süütuid,“ tsiteeris politsei mehe ühes videos öeldut.

Eelmisel kolmapäeval terrorismivastaste jõudude vahistatud mees on varem Norras mitmel korral vägivalla- ja seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud.

Norra politsei kinnitas Reutersile, et Ungari võimud on nendega ühendust võtnud, aga keeldus teise riigi juurdlust kommenteerimast.

Ungari politsei teatel hoitakse meest kohtupsühhiaatriaasutuses.