Täna ennelõunal kohtub president Karis Windsori lossis kuningas Charles III.

Seejärel esineb riigipea avasõnavõtuga Eesti ja Briti ettevõtjate äriseminaril ning rahvusvahelisel riskikapitali- ja innovatsioonikonverentsil Global Corporate Venturing Symposium. President tervitab Eesti ettevõtteid ning Briti investoreid ja koostööpartnereid ka õhtusel ärivastuvõtul. Londonis viibivasse äridelegatsiooni kuuluvad ettevõtted Vegvisir Defensphere, Bioforce Group, Bioforce, Complok, GScan, Roofit Solar, Nortal, Mifundo/Codelive, Chaga, Eesti Kaitsetööstuse Klaster ning EASi ja KredExi ühendasutuse esindajad.

Homme esineb president Karis sõnavõtuga Ukraina toetamisele ja ülesehitamisele ning sellesse erasektori ja investeeringute kaasamisele keskenduval konverentsil. President Karise sõnul toetab Eesti Ukrainat ülesehitamisel ja erasektoril on selles osalemiseks suur huvi. „Paljud Eesti ettevõtted juba tegutsevad Ukrainas, neil on seal pikaaegne koostöökogemus ning nad on valmis oma kogemusi jagama ka Euroopa tasemel,“ sõnas riigipea.

Ülesehituskonverents toob kokku riikide juhid, rahvusvahelised organisatsioonid ning majandus- ja finantsorganisatsioonid, samuti suurettevõtted. Konverentsist võtavad osa Ukrainas aktiivselt tegutsevad Eesti ettevõtted Nortal, BLRT Grupp ning Eesti Puitmajaliidu ja kaitsetööstuse klastri esindajad, kes kuulusid ka riigipea delegatsiooni juuni alguses toimunud visiidil Ukrainasse.

Homme õhtul kõneleb president Karis Eesti haridustehnoloogia ettevõtete tegevust tutvustaval üritusel, millest võtavad osa Briti koolide ühendused, haridusettevõtted ning haridusvaldkonna investorid. Üritus toimub haridustehnoloogia nädala London EdTech Week’i raames, kus osalevad ka Eesti ettevõtted Navicup, SpeakTX, Kideocall, Endurae, Futuclass, Praktikal, Edumus, Key2enable Assistive Technology ja Triumf Health.

Riigipea jõuab Eestisse tagasi neljapäeval.