Mida arvestada voodi valimisel?

Voodi valimisel, olenemata sellest, kas sa ostad seda endale või lapsele, tuleb eelkõige pöörata tähelepanu madratsile. Oluliseks on nii selle materjal, vedrusüsteem kui ka suurus.

Lastevoodi suurus sõltub vanusest ja võib ulatuda kuni 120-140 cm laiuseni. Kui tegemist on väiksemate lastega, ostetakse ka pikendatav lastevoodi, et pikendada selle kasutust võimalikult palju. Laiemad voodid, alates 80 cm on sobilikumad suurematele lastele, vali lai lastevoodi juhul, kui sinu laps armastab laiutada ja lastetoas on selleks piisavalt ruumi. Lastevoodi võib olla klassikaline ja lihtne, aga ka mõne multifilmi karakteri teemaline. Kaup24 ja Hansaposti tootevalikust saad valida erinevates mõõtudes ja disainiga lastevoodid, millega sisustada ideaalne lastetuba, kus päeval on vahva mängida ja õhtul saab rahulikult uinuda.

Täiskasvanud eelistavad tavaliselt laiemaid voodeid ja populaarsemateks valikuteks on voodid, mis on laiemad kui 140 cm. Eriti luksuslik valik on 200 cm laiune voodi, kus on hea kas üksinda või kahekesi laiutada. Rääkides lähemalt täiskasvanutele mõeldud vooditest, siis paljude uueks lemmikuks on kontinentaalvoodi. Kontinentaalvoodi on hea lahendus, mis sisaldab voodi raami kui ka madratsit, mis on juba sisse ehitatud. Valides kontinentaalvoodi, ei pea ostma eraldi madratsit. Nendel vooditel on üldjuhul kas Bonell või Pocket vedrusüsteemiga madratsid. Tihti on kahte vedrusüsteemi kombineeritud erinevatel kihtidel, et tagada hea toestus kogu kehale.

Klassikaliste voodite eeliseks on laiem disaini valik. Valida saab nii erineva disainiga puidust, metallist ja teistest materjalidest valmistatud voodiraamide vahel. Samuti on peatsite valik lai, alates punutud korvist kuni pehme tekstiilini välja. Sarnaselt kontinentaalvoodile saad valida selle erinevas suuruses, kuid veenduma peab selles, et voodi raamile sobib välja valitud madrats.

Kuidas valida parim madrats?

Voodi kõige olulisem osa on madrats ja kui sa oled otsustanud minna klassikalise voodiga edasi, tuleb leida sobiv põhi- ja kattemadrats. Kontinentaalvoodite madratsi valikul saab klient tavaliselt otsustada selle jäikust, kas pehmemat või jäigemat madratsit, ning juurde osta vajaliku kattemadratsi.

Põhimadratsit valides arvesta mõõdu, materjali ja vedrustusega. Laias laastus on kahte tüüpi madratseid, neid, mis on Bonell ja need, millel on Pocket vedrustus. Bonell vedrustusega on paljud tuttavad, see on klassikaline vedrumadrats või kušett voodi. Pocket vedrustuses on vedrud pakitud omavahel ühendatud, aga eraldi olevatesse riidest kottidesse, mis muudab madratsi vastupidavamaks ja stabiilsemaks. Madratsid võivad olla valmistatud lateksist, villast, puuvillast, poroloonist, mäluvahust ja teistest materjalidest. Eelista alati võimalikult looduslikke materjale, sest need on nahasõbralikud, hingavad ja vastupidavad. Leia erinevad voodid, madratsid kui ka kõik muu lastetuppa ning magamistuppa Kaup24 ja Hansaposti valikust!

Jaga
Kommentaarid