Eile kell pool neli said päästjad väljakutse Tapa valda Läste külla, kus põles ligi kümne hektari suurusel alal Lehtse turbakarjäär ja mets. Praegu teadaoleva info kohaselt ei ole praegu veel tule levikut suudetud piirata. Kohal on 30 päästjat.

Eile pärastlõunal teatati häirekeskusele ulatuslikust raiesmiku põlengust ligi kuue hektarit suurusel alal Kiiva külas Haljala vallas. Praeguseks on tule levikule piir pandud ja käivad järelkustutustööd.

Eile kell viis õhtul teatati häirekeskusele ulatuslikust metsapõlengust ligi pooleteise hektari suurusel alal Konsu külas Alutaguse vallas Niinsaarel. Tuli oli jõudnud kolme hektari suurusele alale, kui levikule piir pandi. Parajasti käivad järelkustutustööd.

Möödunud nädalavahetuse jooksul käisid päästjad metsa- ja maastikutulekahjusid kustutamas 37 korral. Aasta algusest praeguseni on päästjad reageerinud enam kui 660 tulekahjule metsas ja maastikul.

Metsas tule tegemine on keelatud

Alates 14. juunist kehtib üle kogu Eesti tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine.

Ülikuival ajal piisab vaid väiksest sädemest, et vallanduks ulatuslik põleng. Grillimine ja lõkketegu ja suitsetamine on tuleohtlikul ajal keelatud ka RMK metsaaladel. Oma isiklikus koduaias tohib endiselt lõket teha ja grillida, kuid ohutus peab olema tagatud ning esmased tulekustutusvahendid olgu käepärast. Võimalusel aga tasub sealgi tule tegemist vältida.

Tänavused kevadkuud ja ka esimene suvekuu on olnud väga kuivad ning metsades on äärmiselt suur tuleoht. Uue nädala alguseks prognoosib Keskkonnaagentuuri ilmateenistus sooja kuni 31 kraadi, saju võimalus on väike. Seega suureneb tuleoht veelgi.

Vaata ohutu lõkke tegemise reegleid ka siit.