„Jah, vastab tõele,“ kinnitas Elmar Vaher Õhtulehele, et on leidnud endale uue töökoha.

Vaheri uueks ametikohaks on riigi side- ja transpordiettevõte Omniva, kes sõlmis endise politseijuhiga juuni alguses nelja kuu pikkuse konsultatsioonilepingu. „Ta analüüsib riiklike ja kohalike omavalitsuste poolt pakutavaid teenuseid, et selgitada välja, milliseid neid oleks võimalik tulevikus korraldada Omniva postkontorite kaudu,“ ütles ettevõtte juhatuse esimees Mart Mägi.

Lisaks riigiteenuste võimaliku Omnivaga sidumisele analüüsib Vaher ka riigiettevõtte autopargi kasutusvõimalusi kandevälisel ajal. Nimelt seisavad sidefirma paljud transpordivahendid märkimisväärse osa töövälisest ajast jõude.

Elmar Vaheri viimane tööpäev PPA peadirektorina oli 2. mail.

Kaitsepolitsei ametnikud esitasid 21. märtsil kelmuse kahtlustuse maksu- ja tolliameti tolliosakonna juhile Eerik Heldnale ning kelmusele kaasaaitamise kahtlustuse politsei- ja piirivalveameti peadirektorile Elmar Vaherile. Kahtlustuse kohaselt vormistati Eerik Heldna tema soovil ja Elmar Vaheri osalusel 2019. aasta aprillis näiliselt teenistusse politsei- ja piirivalveametis ning viidi samal päeval tähtajaliselt üle kaitseväe struktuuriüksusesse, kus ta tegelikult töötas juba aasta aega.

Kelmusekahtlus ajendas siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) algatama teenistuslikku järelevalvet nii PPA-s kui kaitsepolitseiametis, mille järeldusi täna tutvustati.