Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Marko Schmidt sõnas, et praeguseks on teada, et alla kukkunud gürokopteris oli 60-aastane mees. Mees oli masinaga tegemas erinevaid lennuharjutusi. „Harjutuste tegemist jälgis maapinnal mehe sõber, kelle sõnul oli tegemist kogenud lenduriga,“ ütles Schmidt.

Praeguseks kogutud info viitab politsei sõnul sellele, et ühe harjutuse käigus, kus masin pidi liueldes maanduma, läks midagi valesti ja masin kukkus alla. Lennuvahend kukkus alla umbes 50–70 meetri kõrguselt.

Gürokopter kukkus alla Vaida-Urge tee 9. kilomeetril asfaltkattega sõiduteele. Õnnetuse tagajärjel masin purunes ja süttis põlema. Häirekeskus sai õnnetusest teate eile kella 20.55 ajal. Ohutusjuurdluse keskus tegeleb juhtunu kohta faktilise materjali kogumise ning juhtunu põhjuste selgitamisega.

Eesti lennuspordi föderatsioon andis täna varahommikul mõista, et õnnetuses hukkus Eesti lennusportlane Kalev Tikk. Tikk alustas föderatsiooni sõnul oma lennuteed Nõukogude ajal purilennunduse ning langevarjuhüpetega, aga oli viimasel ajal põhiliselt aktiivne eeskätt kuumaõhupallinduses, kuid ka tiibvarjude ning gürokopterite alal.

„Kalev oli ihu ja hingega alati võimalusel lendamas, jagades oma kirge paljude teistega, ning andis oskusi meisterlikult edasi,“ kirjutas lennuspordi föderatsioon oma sotsiaalmeedias. „Lennunduses paljud inimesed tegelevad eneseteostusega, aga vähesed suudavad viia isikliku positiivse energia massideni, eriti meie väikeses Eestis,“ mälestab Tikki föderatsioon ning avaldab kaastunnet lähedastele. „Kena igavikulist lendu Kalevile!“

Keila linn avaldas oma sotsiaalmeedias kaastunnet lahkunu lähedastele ning kirjutas, et Tikk oli Keila linnaga seotud kuumaõhupallidega. „Ta osales pea kõigil Keila korraldatud kuumaõhupallivõistlustel. Lisaks võistlejana oli ta alati ka korraldajatel abiks nii nõu kui vajadusel jõuga,“ kirjutab linn.

Keila linna sotsiaalmeedias kirjutatakse, et viimastel aastatel oli Keila üks Tiki lemmikumaid lennupaiku – läänekaarte tuultega oli Keila ümbruskonnast hea startida. Ta oli ainuke pidevalt kommertslende teinud piloot. „Nüüd saame Keilas kuumaõhupalle harvemini näha...“ kirjutab Keila linn.

Jaga
Kommentaarid