Riigiduuma esimees rääkis Delimhanovi seisundist plenaaristungil.

„Just äsja rääkisime temaga. Ta on elus ja terve. Veelgi enam, soovib tervist kõigile,“ ütles Volodin.

„Riigiduumas lükati ümber teated rahvasaadik Adam Delimhanovi hukkumisest, mis varem ilmusid Ukraina Telegrami kanalites. Nagu kinnitatakse LDPR-i pressiteenistuses, on parlamendiliige elus, ta sai haavata,“ teatas varem Venemaa kaitseministeeriumi telekanal Zvezda.

Delimhanovi hukkumisest teatas Ukraina ajakirjanik, poliitikaekspert ja Ukraina relvajõudude vabatahtlik Kõrõlo Sazonov Facebookis.

„Kadõrovi kaasvõitleja Delimhanov – miinus. Tehti kahesajaseks... Ma juba kirjutasin, et erioperatsioonide jõudude üksuse Banderlohõ luure on väga vinge. Nii hoida, poistelt uskumatu uudis. Prõmorskis tehti kahesajaseks Kadõrovi parem käsi Delimhanov. Töötasid just Banderlõhõ koos grupiga Horõzont ja Zaporižžja operatiivväejuhatuse üksusega Fobos. Koos nendega läksid Kobzoni kontserdile teised Kadõrovile lähedased ja veel umbes 200 meest isikkoosseisust,“ teatas Sazonov. „Üksuse Ahmat juhtkond. Noh, welcome to Ukraine, nagu öeldakse. Muudame kõike kiiresti, uus prioriteetne sihtmärk, töötame praegu. Suurtükivägi reageeris hetkega. Haavatuid pole, isegi „kiirabi“ ei tulnud. Kõik surnukehad viidi minema helikopteritega. Poole tunni pärast saabusid – 12 kopterit. Et saladus oleks. Aga mis saladus, selliste uudiste pärast jäid luurajad viimseni sinna.“

Kadõrov ise kirjutas Telegramis, et Delimhanoviga ei saa ühendust.

„Palun Ukraina luurel esitada informatsioon selle kohta, millisele kohale täpselt ja millistele positsioonidele anti löök, et ma saaksin ikkagi leida oma kalli VENNA. Luban rikkalikku tasu ja palun väga koostööd teha,“ kirjutas Kadõrov.

Jaga
Kommentaarid