Põlengut kustutama sõitnud päästjad ei pääsenud põlevale alale ligi ning vajusid maastikusõidukitega sisse. Õhtul ligipääsu ei leitudki ning võimaluste otsimine ja kustutustööd jätkusid täna hommikul. Põlengukohale ligikaudu 2 kilomeetri kaugusel ligipääsu koheselt ei leitud ja päästetööde juht kaasas täna kustutustöödele appi lennu- ja merepäästekeskuse helikopteri, mis jõudis kohale kell 13.59.

Kohaliku kalamehe abiga leiti ligipääs alale mööda jalgrada. Päästjad läksid põlengualale kohale jalgsi ning varustuse (pumba ja voolikud) viis kohale helikopter. Koheselt alustati liinide maha panekuga. Helikopter pommitas veega tule levikut kirde suunas ning suuremale levikule saadi piir. Praeguseks hetkeks on kopter töö lõpetanud ning päästjad kustutavad kolmes tööliinis.

Sündmuskohal kustutavad põlengut Iisaku ja Jõhvi kutselised ning Jaama vabatahtlikud päästjad. Päästetööde juhi hinnangul kustutustööd lähipäevil jätkuvad.

Päästjate sõnul käivad Puhatu järvel kalamehed ning järveni viib vaid jalgrada. Viimati toimus suurem põleng Puhatu rabas 2008. aastal, kui põlenguala suurus oli ligi 200 hektarit.