Enne päästjate saabumist püüdis helistaja ka ise põlengut kustutada, visates ämbriga vett korterisse, kuid ruumid olid juba suitsu täis. Sündmuskohale saabunud päästjad sisenesid majja ning tõid korterist välja hukkunud meesterahva. Kahekordse kortermaja teistes korterites inimesi ei viibinud.

Türi ja Käru päästemeeskonnad kustutasid põlengu kella 10.53ks ning kohale saabunud politsei võttis sündmuse üle. Sündmuse täpsemad asjaolud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine.

Ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raido Metsa sõnul puudus suitsuandur selles toas, kust hukkunu leiti. Andur oli küll ühes teises toas, kuid see ei olnud töökorras.

Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju kiireks avastamiseks on hädavajalik, et igas majapidamises on töökorras suitsuandur. Arvestada tuleb sellega, et tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Veendu juba täna, et Sinu suitsuandur on töökorras!

Suitsuanduri korrasoleku kontrollimiseks vajuta testnuppu, mille järel peab kostuma häiresignaal. Vajaduse tekkimisel vaheta viivitamatult anduri patarei ning paigalda andur kohe lakke tagasi. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Käesoleval aastal on tulekahjudes hukkunud juba 25 inimest.

Jaga
Kommentaarid