„Euroopa suuruselt neljandal järvel on 30 kilomeetri pikkune liivarand, tuletornid, matkarajad, sood, lossid ja mõisad, vanausuliste kultuur, laulvad liivad, kalurikülad, karakatitsad, rippuvad sibulavanikud, hapukurk, suitsukala, laadad ja sündmused. Siinsed väärtused ongi puhas loodus, kultuuripärand, traditsioonid, kohalik toit ning ehedad ja naturaalsed tooted,“ tutvustab MTÜ Peipsimaa Turism tegevjuht Kadri Kaio Peipsimaad.

Kuula saatest, millised kohad on uudistamiseks parimad neile, kes soovivad Peipsi kandis puhata kas perega või sõpradega, saa teada, mis iseloomustab Peipsi toitu ja missuguseid põnevaid majutuskohti sealt leiab. Kõige pikemalt tuleb juttu sellest, millised üritused sel suvel Peipsi kandis külastajaid ootavad.

MTÜ Peipsimaa Turism tegevjuht Kadri Kaio

Et puhkus Peipsimaal oleks täiuslik, soovitab Kadri Kaio osa võtta kohalikest festivalidest, millest suurim on maismaad ja järve ühendav Peipsi Järvefestival. „Festivalil saab tutvuda Peipsimaa eluolu, traditsioonide ja maitsetega. Samuti on võimalus laevatada erinevate veesõidukitega, osaleda töötubades ning nautida kontserte. Kõik külalised on oodatud oma paatide või alustega kaasa sõitma või mööda maad festivalile tulema!“

Peipsi Järvefestival toimub 09.-16.07. Rohkem infot lehelt sisevetefestival.ee
Peipsimaa kohta vaata rohkem lehelt visitpeipsi.com.

Peipsi Järvefestivali korraldamist ja Delfi podcastis osalemist toetavad Tartumaa Arendusselts, Piiriveere Liider, Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Jõgevamaa Koostöökoda ja Peipsimaa kohalikud omavalitsused.

Jaga
Kommentaarid