Kella 14:15 paiku oli suur hulk päästjaid turbatootmisalal, keset raba oli süttinud kaks suurt turbaauna. Tuule toel levis põleng veel ühele turbaaunale. Tulekahju saadeti kustutama päästejõud Viljandi-, Tartu-, Valga- ja Pärnumaalt ning konteiner spetsiaalse metsakustutusvarustusega.

Päästjad reageerisid neljanda ehk kõrgeima väljasõiduastme järgi ning kohal on meeskondi mitmest maakonnast. Põleng levis tuulega kolmandale turbaaunale ning tules on umbes viiehektariline ala. Päästjatel õnnestus takistada tulekahju levik metsa. Kohale on saadetud konteiner spetsiaalse metsakustutusvarustusega. Tulekahju kustutustöid raskendas tuul, mis sädemeid põlengualalt kaugemale lennutab.

Päästjatel õnnestus takistada tulekahju levik metsa.

Õhtuks tuul vaibus ja Viljandimaa rabapõleng õnnestus täielikult kontrolli alla saada. Päästjad jätkavad sügaval turbas olevate kollete otsimist ja loputamist täna pimedani ning kustutustöid vastavalt vajadusele ka järgnevatel päevadel.

Sündmuskohal on saadetud päästjad Viljandi-, Suure-Jaani, Nuia-, Mustla-, Abja-, Tõrva-, Valga- ja Kilingi-Nõmme päästekomandost.

Päästeametist märgiti, et turbapõlengute kustutamine on päästjatele äärmiselt raske, aja- ja ressursikulukas töö - põlev turvas tuleb tulemuslikuks kustutamiseks veega täielikult läbi loputada. Samas süttivad rabas tuulega lendavatest sädemest kergesti järjest uued tulekolded.