Doktorikraadi omandamine pakub mitmeid olulisi eeliseid ja võimalusi aga mõned peamised põhjused, miks inimesed otsustavad seda teha, peituvad peamiselt ikka isiklikus arengus, soovis teha teadustööd, edendada oma karjääri ja ekspertteadmisi. Vähem tähtis pole ka tunnustus, mis kraadiga kaasneb.

Doktorikraadi plussid

Doktorikraad annab sulle sügavamad teadmised konkreetses valdkonnas. See võimaldab saada tippekspertiks oma valitud erialal ning anda olulise panuse teaduse ja teadmiste arengusse. Paljud teadusasutused, ülikoolid ja tehnoloogiaettevõtted otsivad kõrgeima haridustasemega spetsialiste.

Doktorikraadiga saadakse kaasatud teadusprojektidesse ja -rühmadesse, mis avab uksed koostööks teiste teadlastega siin ja sealpool piiri, võimaldab juhendada kraadiõppureid ning viia läbi originaalseid uurimisprojekte. Õpe on intellektuaalselt väljakutsuv ja nõuab tugevat distsipliini ning enesemotivatsiooni. Selle käigus arendad oma analüüsi-, kriitilise mõtlemise, probleemilahendamise ja suhtlemisoskusi.

Doktorikraadi omandamine toob kaasa tunnustuse ja näitab, et oled saavutanud kõrgeima haridustaseme oma valdkonnas. Kuid on siiski oluline märkida, et see võtab aega ja nõuab pühendumist. Doktoriõppe programm on intensiivne ning eeldab suurt panustamist uurimistöösse. Enne otsustamist tasub kaaluda oma eesmärke, huve ja valmisolekut teha pikaajalist teadustööd.

Doktorikraad TalTechi majandusteaduskonnast

Majandusteaduskonna ärinduse, majanduse ja valitsemise doktoriõppe programmis on kolm eriala: riigivalitsemine ja innovatsioon, majandusteadus ja rahandus ning ärindus. Just nüüd on avatud uued uurimisteemad, kuhu saad kandideerida või esitada oma teema kolme eriala piires, mida sooviksid uurida.

Kutsume meie doktoriõppesse kandideerima, kui:

  • sul on magistrikraad ja soov mõista sügavuti mõnd valdkonna võtmeprobleemi ning leida sellele uudseid lahendusi;

  • oled järjekindel, avatud ja analüütilise-kriitilise mõtlemisega, tunned ära kitsaskohti ning oled valmis end nende teaduspõhisesse lahendamisse pühendama;

  • oled huvitatud valdkondade ülese teadustöö võimalustest ning sind sütitab uue teadmise loomine ja jagamine;

  • sul on ambitsioon õppida ja töötada koos valdkonna tippekspertide ja –teadlastega.

TalTechi majandusteaduskonna doktoriõppe programmijuhid on veendunud, et just nüüd on õige aeg alustada õpinguid teadust, tehnoloogiat ja innovatsiooni edendavas ülikoolis:

Mari-Klara Stein

Ärimaailm seisab just praegu silmitsi mitmete põnevate ja keeruliste väljakutsetega seoses rohepöörde ja tehisintellekti revolutsiooniga. Need teemad vajavad väga süvitsi uurimist ning teaduspõhist arendamist, mida saad teha just ärinduse doktoriprogrammis.

Karin Jõeveer

Globaalse finantskriisi järgne madala nominaal intressimäära ajastu on lõppenud, kuidas aga naasta normaalsusesse? Majandusanalüüsi ja rahanduse erialal on võimalik teiste teemade seas uurida kriiside mõju majandusele ja finantsinstitutsioonidele.

Ringa Raudla

Riigid seisavad silmitsi paljude nurjatute probleemidega, mille lahendamiseks on vaja süvateadmisi nii poliitikate kujundamisest kui innovatsioonist. Riigivalitsemise ja innovatsiooni doktoriprogramm annab sulle kasuliku tööriistakasti mõistmaks ja lahendamaks keerulisi ühiskondlikke probleeme, et meie kõigi elu muutuks paremaks.

Kokkuvõttes võib doktorikraad pakkuda mitmeid põnevaid ja väljakutsete rohkeid võimalusi karjääriks, teadustööks ja isiklikuks arenguks. Kui oled kirglik oma eriala vastu ja soovid süvendada oma teadmisi ning panustada uute teadmiste loomisse, võib doktorikraadi omandamine olla sulle sobiv valik.

Õpi, edene ja õnnestu koos TalTechi majandusteaduskonnaga!

Jaga
Kommentaarid