Kožemjako teatas Telegramis, et Sapega on vabaduses ja „sai unikaalse võimaluse elu uuesti alustada“. Kožemjako sõnul suhtus Lukašenka „Sofja vanemate palvesse olla armulik isaliku mõistmisega“, vahendab Interfax.

„Ta suhtus Sofja vanemate palvesse olla armulik isaliku mõistmisega. Nad palusid selle isiklikult vennasriigi juhile edasi anda. /.../ Olen veendunud, et Sofja teeb sellest loost omad järeldused. See oli tõsine õppetund. Aga tänu Aleksandr Grigorjevitši heale tahtele veetis ta kinnipidamiskohas kuue aasta asemel kaks. Jäägu nooruse vead minevikku, ees on uus suur elu,“ kirjutas Kožemjako.

Kožemjako avaldatud videos ütleb Sapega, et on Lukašenkale tänulik „võimaluse eest taas perekonda näha ja koju naasta“.

Sapega vahistati Minskis 2021. aasta mais koos Telegrami kanali Nexta endise peatoimetaja Raman Pratassevitšiga pärast seda, kui Valgevene võimud sundisid Ateenast Vilniusse lennanud Ryanairi reisilennuki Minskis maanduma.

2022. aasta mais mõisteti Sapega kuueks aastaks kolooniasse sotsiaalse vaenu õhutamise ja isikuandmete ebaseadusliku kogumise eest. Uurijate väitel oli Sapega Telegrami kanali „Valgevene must raamat“ administraator. Selles avaldati Valgevene jõuametnike isikuandmeid.

2022. aasta juunis palus Sapega Lukašenkalt armu, aga viimane keeldus.

Tänavu aprillis nõustus Sapega Venemaale väljaandmisega ja Valgevene peaprokuratuur rahuldas tema taotluse.