„Vene terroristid on taaskord tõestanud, et nad on oht kõigele elavale. Ukraina ühe suurema veehoidla hävitamine on absoluutselt tahtlik. Vähemalt sada tuhat inimest elas nendel aladel enne Venemaa sissetungi. Vähemalt kümned tuhanded on endiselt seal. Sajad tuhanded inimesed on jäetud ilma normaalse ligipääsuta joogiveele. Meie teenistused, kõik kes saavad inimesi aidata, juba tegutsevad. Aga me saame aidata ainult Ukraina kontrollitud territooriumil. Venemaa okupeeritud osas okupandid isegi ei püüa inimesi aidata. See demonstreerib taaskord küünilisust, millega Venemaa kohtleb inimesi, kelle maa ta on hõivanud, ja mida Venemaa tegelikkuses Euroopale ja maailmale toob.“

Veetase Hersonis on Kahhovka tammi õhkulaskmise tagajärjel täna hommikuse seisuga 5 meetrit ja 29 sentimeetrit, teatas televisioonis Hersoni oblasti hüdrometeoroloogiakeskuse juht Juri Kirjak. „Hüdroloogiline tase on 5 meetrit ja 29 sentimeetrit, see tähendab, et viimase 29 tunniga on veetase tõusnud sisuliselt viis meetrit,“ ütles Kirjak.

Sealjuures on Kirjaki sõnul alates avarii hetkest Kahhovka veehoidlast välja voolanud vaid neljandik veest.

Veetase Kahhovka veehoidlas langeb jätkuvalt ja langes ööpäevaga 2,5 meetrit. Hersoni oblasti paremkaldal on üleujutatud 1852 maja, teatas Ukraina riigiettevõte Ukrhidroenerho.

Jaga
Kommentaarid