Viimase aasta jooksul koondunud raviasutused on lisaks põhjalikele uuendustele esmakordselt Eestis välja töötamas ka patsiendi lähedastele mõeldud portaali, mis annab õendushaiglas või hooldekodus viibiva hoolealuse käekäigust tema lähedastele ülevaateid.

Elora juhatuse liikme ja õendusjuhi Merle Vaheri sõnul on haiglate liitumise ja Elora nime kasutusele võtmise eesmärk ühendada hooldekodud ja õendushaiglad ning need omavahel integreerida ühtseks süsteemiks.

„Kuigi õendushaiglate ja hooldekodude töö on omavahel tihedalt seotud, siis on nad tänase päevani Eestis käsitletud ja majandatud eraldi,“ ütles Vaher. „Tervishoiu ja sotsiaalvaldkonna vahel peab info hakkama paremini liikuma, kuna see võimaldab patsiendile leida hooldekodu vastavalt tema vajadustele, mitte juhusele ning arvestada hooldusplaani koostamisel ka varasemalt õendushaiglas kogutud meditsiinilist infot.“

„Iga patsiendi teekond on unikaalne ning teadlikult tegutsedes on ka otsused patsiendile sobivamad,“ lisas ta.

Teise olulise kitsaskohana toob pikaajalise õendusjuhi kogemusega Vaher välja inimeste teadlikkuse oma eaka lähedase käekäigust hooldekodus. „Me keegi ei too oma lähedast hooldekodusse kerge südamega, kuid me oleme loomas Elora lähedaste kaasamise portaali, mis annab neile teadmise oma armsa inimese käekäigust hooldekodus ning ühes sellega meelerahu,“ lisas Vaher.

Elora nime all koondunud haiglate uued nimed on Elora Keila Haigla, Elora Maardu Haigla ning Elora Hiiu Haigla. Nimi Elora tähendab EluRada ja tuleb lõunaeesti murdest, kus elo tähistab elu.