1. Mõnes online-kasiinos on lihtsam võita kui teises

Ajalugu on näidanud, et mõnes veebikasiinos on võidetud tõepoolest rohkem kui konkurentide juures. Näiteks Eesti kaks kõige suuremat online-kasiino võitu – vastavalt 7,23 ja 6,59 miljonit eurot – pärinevad Optibetist. Seejuures oli veel tegemist kahe järjestikuse Mega Moolah' mängu peavõiduga ning mõlemal korral osutus võitjaks 30-aastane Eesti ehitaja. Sama riik, sama mäng, sama kasiino, sama profiiliga mängijad … Kas see peaks aga tähendama, et nüüd tuleks kõikidel 30-aastastel Eesti ehitajatel kellu nurka visata ning pühenduda täielikult Optibetis Mega Moolah' jackpot'i jahtimisele? Loomulikult mitte – tegemist oli isegi maailma mastaabis äärmiselt harvaesineva ning erakordse kokkusattumusega.

Kui 2020. aastal võitis üks Eesti neiu Pafis 3,68-miljonilise jackpot'i, meenus nii mõnelegi, et sarnaseid võite on Pafis saadud ka varem. Näiteks 2013. aastal jõudis Paf maailmarekordilise võiduga mängus Mega Fortune koguni Guinnessi rekordite raamatusse, millele eelnes samuti palju tähelepanu saanud 8,63-miljoniline tabamus Arabian Nightsi slotikal üks aasta varem. Kuna Pafis olid suurvõitude saajateks Eesti ja lähiriikide mängijad, suurendas see ilmselgelt eestlaste usaldust Pafi vastu ning ärgitas neid just Pafi kasiinos jackpot-slotikaid mängima.

Arvamust, et mõnes internetikasiinos on suurem tõenäosus võita kui teistes, tuleb aga lugeda sulaselgeks müüdiks. Loomulikult on juhusel oma roll, kuid tuleb arvestada, et Paf ja Optibet on ühed Eesti suurimad kasiinod ning neis mängitaksegi palju. Mida rohkem aga mängitakse, seda suurema tõenäosusega saadakse ka suuri võite. Loeb ka see, kas ja mil moel kasiino ise oma võitudest teada annab. Kui kasiino turundustiim on passiivne või kogenematu, siis võib juhtuda, et paljudest võitudest avalikkus ei kuulegi. Teadupärast puudub kasiinol kohustus oma võitudest meediat teavitada ning pea eranditult ei kipu ka mängijad ise hiigelvõitudega kelkima.

Järelikult pole mingit vahet, kas mängid sedasama Mega Moolah' slotikat Optibetis, Pafis või mõnes märksa väiksemas Eesti kasiinos, sest tõenäosus (pea)võidu saamiseks on igal pool üks ja sama.

2. Mängida tuleb vaid kõrgete panustega

Nagu juba mainitud sai, selguvad miljonivõitjad erilistes võrgupõhistes slotimängudes, mida saab mängida üle maailma erinevate internetikasiinode kaudu. Kõikidesse nendesse mängudesse on programmeeritud sisse eriline jackpot-boonusmäng, mis käivitub täiesti juhuslikult. Tõsi on see, et mängu käivitumise tõenäosus on vastavuses panuse suurusega (mida kõrgema panusega mängitakse, seda tõenäolisemalt boonusmäng vallandub), kuid kui juba boonusmänguni jõutakse, ei mängi eelneva panuse suurus enam mingit rolli. Üldiselt on jackpot-boonusmängudes mitmeid erinevaid võidutasemeid ning ka sinna jõudnud mängija peab arvestama, et tõenäosus peavõidu saamiseks on endiselt erakordselt väike. Kuna väiksemate panustega jõutaksegi boonusmänguni harvem, kipuvad paljud mängijad arvama, et sel viisil mängides pole võimalik kunagi peavõitu saada ning panuseid tuleks tõsta. Paraku tõestavad aga varasemad rekordilised võidud, et see arvamus pole kaugeltki õige.

2013. aastal võitis üks soomlane Pafi online-kasiinos tol hetkel maailmarekordilise 17,86 miljonilise Mega Fortune jackpot'i ning tema panuseks oli kõigest 25 senti. Sama kordus 2015. aastal, mil 26-aastane Briti sõjaväelane Jonathan Heywood võitis ligi 20 miljonit dollarit Mega Moolah' slotikal, olles teinud taaskord vähima võimaliku ehk vaid 25-sendise panuse. Sellesse loetellu sobib hästi ka 2020. aastal Eestisse langenud Hall of Godsi miljonivõit. 3,68 miljonit eurot saanud Eesti neiu mängis samuti minimaalse, kõigest 20-sendise panusega ning õnneliku keerutuse eel oli tema mängukontol alla kaheksa euro.

Seega võime päris kindlalt väita, et suurvõite on saadud igasuguste panustega ning nende jahtimiseks pole kindlasti mõistlik panuseid tõsta. Samuti pole mingit alust arvata, et online-kasiino valiks kuidagi võitjaid või eelistaks ühte klienti teisele. Ka seisukoht, et online-kasiino „sokutab“ peavõite oma töötajatele või nende pereliikmetele, on ekslik. Isegi kui keegi sooviks nii toimida, poleks see lihtsalt tehniliselt võimalik. Kuna kasiinos mängimine eeldab äärmiselt vastutustundlikku käitumist, siis ei tohiks kosmilistesse kõrgustesse kerkinud jackpot'id ajendada ühtegi mängijat ebamõistlikku riski võtma.

3. Suurvõit viib kasiino pankrotti

2023. aasta juuni seisuga tegutseb Eestis üle 50 teenusepakkuja. Mõned online-kasiinod on tõeliselt suured ettevõtted või kuuluvad mingisse gigantsesse kontserni, mistõttu ei tohiks ka mitmemiljonilised väljamaksed nende likviidsust pealtnäha kuigivõrd mõjutada. Teisalt on nende kõrval ka palju väiksemaid tegijaid, kus mängijad ei julge pahatihti jackpot-slotikaid mängida kartuses, et kasiinol puudub raha võimalike võitude väljamaksmiseks.

Õnneks pole muretsemiseks põhjust, sest ükski online-kasiino ei maksa ühekordset jackpot'i välja oma vahenditest, vaid raha koguneb sinna pika aja jooksul. Igast panusest, mida mängijad ükskõik millises vastavat mängu pakkuvas veebikasiinos (üle maailma) teevad, läheb väike osa (enamasti mõni protsent) jackpot-fondi. See paisub, kuni üks õnnelik mängija peavõidu kätte saab, ning alustab seejärel uuesti kasvamist. Mida pikem on periood, mille jooksul peavõiduni ei jõuta, seda suuremaks jackpot läheb. Oluline on ka käitumuslik aspekt – mida suurem on jackpot, seda enam leidub hiigelvõitu jahtivaid mängijaid ning seda aktiivsemalt nad mängivad.

Mõnel juhul võib kasiinol olla võitude väljamaksmisel küll teatav omaosalus, kuid kindlasti pole see nii suur, et ettevõtet päris pankrotti ajada. Lisaks pole online-kasiino asutamine ka kuigi lihtne. Tavapärase 2500 euro asemel peab Eestis internetikasiinot opereeriva ettevõtte osakapital olema näiteks vähemalt miljon eurot. Ka selleks, et kasiino saaks üldse jackpot-mänge pakkuda, tuleb läbida korralik kadalipp.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid