Dokumendis öeldakse, et intsident leidis aset 17. mail. Palgasõdurid ütlesid Prigožinile, et märkasid Opõtne ja Ozarjonivka piirkonnas Venemaa kaitseministeeriumi gruppi, mis mineeris teid wagnerlaste tagalatsoonis.

„Sel päeval läks 1. inseneri- ja sapööriroodu sapööride grupp inseneriluurele teede nimetatud lõigule. Meie avastasime fugassid suure hulga plastiidi, tankitõrjemiinide ja suurtükimürskude näol, mis olid kohale asetatud juhitavas variandis ja viisid kaitseministeeriumi positsioonidele. Pärast mineerimiskohtade esialgset ülevaatamist hakkas grupp teid demineerima, aga oli sunnitud tööd katkestama, sest Semõhirja piirkonnas avati umbes kell 15.40 kaitseministeeriumi positsioonide poolt nende pihta laskurrelvadest tuli,“ öeldakse raportis.

Dokumendi järgi sai kahjustada wagnerlaste veoauto Ural ja palgasõdurid võtsid tarvitusele vastumeetmed.

„Nendeks osutusid Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi sõjaväelased. Vanim selles grupis oli Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi ohvitser, 72. üksiku motolaskurbrigaadi komandör, sõjaväeosa 13647 alampolkovnik, kes oli alkoholijoobes,“ öeldakse dokumendis.

Prigožini pressiteenistus avaldas ka video, milles mees, kes esitleb end alampolkovnik Roman Venevitinina, ütleb, et relvitustas koos oma võitlejatega erasõjafirma Wagner kiirreageerimisgrupi ja andis tuld wagnerlaste autole. Mehe sõnul tegi ta seda „isiklikust vaenust“. Mees kinnitab lisaks, et tegi seda alkoholijoobe seisundis.

Telegrami kanal Sirena teatas, et leidis andmebaasist sõjaväelase nimega Roman Venevitin. Kanali andmetel on ta 45-aastane ja teenib Venemaa relvajõududes. Enne seda töötas ta turvafirmas Sparta Nižni Novgorodi oblastis. Sirena teatel võeti talt 2013. aastal purjus peaga auto juhtimise eest juhiluba ära.

Jaga
Kommentaarid