Sõrskõi ütles Telegrami-kanali Military Media Center vahendusel, et vastane on tugevdanud enda jõude rünnakrühmadega Štorm Z, mis koosnevad eriväljaõppe saanud vangidest. Venemaa rünnakud toimuvad Sõrskõi sõnul Maksjutivka, Novosleviske, Kuzemivka, Makijivka, Belohorivka ja Spirne asulate juures.

„Otsene töö lahingutegevuse piirkonnas on mõeldud probleemide kiireks ja kohapealseks lahendamiseks,“ kommenteeris maavägede juht oma ringkäiku. „See annab võimaluse tutvuda reaalse olukorraga, mitte raportitega.“ Sõrskõi lisas, et rindekomandöridega konsulteerides töötatakse välja uusi lahendusi, et „teatud rindepiirkondades“ võimalikult kiiret edu saavutada.

„Igasugune selline samm eeldab hoolikat planeerimist ja sõdurite vaevarikast väljaõpet nende plaanide praktiliseks elluviimiseks – see tähendab staapide ja üksuste koordineeritud tegevust lahingmissioonide õnnestumiseks,“ kommenteeris Sõrskõi. „Sellisel juhul ei aita vaenlast isegi arvuline üleolek.“ Ta teatas, et sellise eduka tegevuse näiteks on 92. mehhaniseeritud brigaadi hiljutine tegevus Svatove lähistel, kes ei piirdunud tema sõnu vastase tõrjumisega, vaid kasutas võimalust pealetungimiseks ja rindejoone liigutamiseks 400 meetri võrra.

Teise näitena mainis ta 80. amfiibse dessantbrigaadi tegevust. „Iga päev, samm-sammult edasi liikudes ja pädevate taktikaliste meetmete abil vabastasid nad olulise maa-ala Ivanivske metsa piirkonnas,“ ütles Sõrskõi. Ivanivske asub Bahmutist vahetult läänes ja Ukraina varasemate teadete järgi löödi seal laupäeval tagasi vastase rünnakukatse. Ivanivske lähistele jääb ka Bahmuti aedlinnapiirkond, kus Wagneri juhi Jevgeni Prigožini teatel on taas välja ilmunud Ukraina vägede vaatluspunktid.

Jaga
Kommentaarid