Tartu politseijaoskonna välijuht Roland Kruus rääkis Delfile, et linnakaamerate ja piirkonnas paiknevate asutuste kaamerasalvestusi läbi töötades tuvastati, et ööl vastu laupäeva kell 3.40 ajal liigub hiljem Emajõkke uppunud mees Rahu silla all jalakäijate tunneli juures, laseb sealt end ühel hetkel metallpiirdest vee kohale rippu ning kukub vette.

„Seejärel on näha, kuidas mees püüab ujuda Tasku keskuse suunas, kui Atlantise poolt tuleb kaater, millelt visatakse vees olevale mehele päästerõngas. Paraku päästerõngas meheni ei ulatu, mispeale püüab kaatril viibinud seltskond mehele lähemale liikuda. Kui kaater mehele lähemale jõuab, vajub mees kahjuks vee alla ja rohkem veepinnal liikumist näha ei ole.“

Pealtnägijad andsid juhtunust kohe teada häirekeskusele ning pinnaltpäästjad alustasid otsinguga jõel, kus meest viimati nähti, kuid paraku see tulemust ei toonud. „Eile otsisid meest jõelt politseikaatri ja sonariga Mustvee kordoni piirivalvurid ja kaasatud oli ka vabatahtlikud. Täna oleme taas Emajõel meest otsimas,“ märkis Kruus hommikul.

Esiti polnud teada, kes uppus. Küll aga oli kahtlus, et tegu võib olla välismaalasega, kes jäi ööl vastu laupäeva Tartu linnas kadunuks. Nimelt märkisid kadunud mehe sõbrad, et 24-aastane mees ei olnud eilseks keskpäevaks naasnud nendega samasse hotelli ning ööst saati ei ole õnnestunud temaga kontakti saada.

Kell 16.20 ütles politsei pressiesindaja, et vabatahtlikud tuukrid sukeldumisklubist Maremark leidsid kella 15.30 paiku Emajõest mehe surnukeha. Laip leiti sealt, kus meest viimati nähti. Tegu ongi eespool mainitud välismaalasega.

Politsei avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet.

Jaga
Kommentaarid