„Mingil põhjusel tõmmati tagasi üksused, kes pidid jääma [Bahmuti edelaosas asuvasse] aedlinna, kus me iga päev kaotusi kandsime, vaatamata sellele, et seal on raske kanda kinnitada,“ rääkis Prigožin. „Ja täna on infot, et sinna on juba rajatud Ukraina relvajõudude vaatluspunktid. Kui nii, siis ootame järgmisi samme.“

Bahmuti kaart, aedlinn eristatud

Laupäeval sai Dnipro linna tabanud raketirünnakus haavata vähemalt 22 elanikku. Ööl vastu pühapäeva toodi rusudest välja kaheaastase lapse surnukeha.

Ööl vastu pühapäeva ründas Venemaa Ukrainat viie pommidrooniga Shahed, mis lasti välja Brjanski oblastist, teatasid Ukraina õhujõud. Samuti tulistati pommituslennukitelt Tu-95 välja kuus tiibraketti Kinzhal (Kh-101 ja Kh-55). Õhutõrjel õnnestus alla tulistada kolm drooni ja neli tiibraketti, vahendavad õhujõud.

Belgorodi kuberneri Vjatšeslav Gladkovi sõnul on ajutise varjupaiga saanud 4000 vene põgenikku ja Šebekino linn oli öö vastu pühapäeva endiselt tule all. Kuberner kutsus kõigi lahingupiirkonnas asuvate elanikke kodudest ajutiselt lahkuma.

Ukraina kindralstaabi teatel keskendub vastase ründetegevus katsetele Donetski ja Luhanski oblastite alade hõivamiseks. Eelmise ööpäeva jooksul oli 23 relvastatud kokkupõrget. Kupjanski suunal löödi tagasi Vene rünnak Luhanski oblastis Novoselivka lähistel. Lõmani suunal tegid Vene väed ründekatseid Luhanski oblastis Bilohorvika ja Donetski oblastis Spirnõi lähistel. Bahmuti lähistel ründasid Vene väed linnast läänes asuva Ivanivske ja edelas asuva Bila Hora suunas. Marijinka linnas löödi tagasi tervelt üksteist rünnakut. Avdijivka rindel ründetegevust ei toimunud.

Jaga
Kommentaarid