„Kindlasti Venemaal pingeid tekitab,“ märkis ta droonirünnaku kohta. Vene võimude teatel osales rünnakus kaheksa drooni, õhutõrjepatareid tulistasid kõik alla või juhiti droonid elektrooniliste segajatega kursist kõrvale. Kaks drooni tabasid siiski äärelinnas kortermajasid, tekitades ülakorrustele mõningast kahju.

Minister märkis, et Venemaa pihta suunatud droonirünnakute taga võib olla vahel Venemaa ise, et liita elanikke ja põhjustada üldmobilisatsiooni.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kinnitas sel nädalal, et otsus on tehtud. Ukraina läheb vastupealetungile. Mil, ta ei öelnud. Pevkur rõhutas, et vastupealetungi osas ei peaks eufooriasse sattuma, panema peale liigselt pingeid.

Ukraina tingimustes on oluline roll ilmaoludel. Pevkur on Ukraina võimudega kontaktis olnud ja eilegi kinnitati, et ilmaolud võimaldavad praegu suuremahulise rünnaku ette võtta. „Aga tuleb arvestada, et ajaaken tuleb peale, suve pikalt pole. Kui suvi läbi, siis jälle vihmaperioodid ja rasketehnikaga pole võimalik liikuda,“ märkis ta.

Kuidas on aga lood relvastusega, on ukrainlastel kõike piisavalt? Pikemalt intervjuus.

Jaga
Kommentaarid