Kohalikud elanikud rääkisid Ukraina ringhäälingule Suspilne, et see ei olnud esimene kord, kui varjendisse ei pääsetud. Nad ütlesid, et on selle kohta ka kaebekirju kirjutanud, aga saanud vastuse, et varjendiga on kõik korras.

Pealtnägija väitis lisaks, et varjendi valvur oli täna öösel purjus, varjus ise varjendisse, aga naisi lastega keeldus sisse laskmast.

Kiievi linnapea Vitali Klõtško teatas, et vastutust varjendi eest kannavad kohaliku meditsiiniasutuse ja rajooni juhid. Klõtško teatas, et polikliinikusse saadeti spetsialistid uurima, miks inimesed varjendisse ei pääsenud.

Klõtško lubas otsuseid vastutavate isikute kohta veel täna.

Kiievi linnaprokuratuuri esindaja Nadia Maksõmets ütles Ukrajinska Pravdale, et polikliinikus toimuvad uurimistoimingud.

Ukraina siseminister Ihor Klõmenko teatas, et politsei on juba alustanud kriminaalmenetlust teenistusliku hooletuse üle, mis viis raskete tagajärgedeni.

Väljaanne NV teatas, et varjendi valvur on juba vahistatud. Kohalikud elanikud ütlesid, et ei pääsenud 15-20 minuti jooksul pärast häire algust varjendisse, sest valvur ei avanud ust.

Samuti teatati, et mees oli öösel alkoholijoobes ja ei tarbinud töökohal alkoholi esimest korda.

Kiievi linnavalitsuse munitsipaalohutuse ameti direktor Roman Tkatšuk ütles aga, et valvur püüdis varjendit avada, aga toimus plahvatus. Tkatšuki sõnul on mees haiglas.

Jaga
Kommentaarid