„Rida Telegrami kanaleid levitavad valeinformatsiooni Ukraina relvajõudude vägede läbimurdest öösel Šebekino suunal. Operatiivstaap teatab ametlikult, et see informatsioon on vale ega vasta tegelikkusele,“ öeldakse teates.

Samas nimetas operatiivstaap olukorda selles piirkonnas keeruliseks.

„Olukord Šebekino linnaringkonnas on antud hetkel keeruline, antakse tuld, on kuulda lahinguhääli. Töötavad Vene Föderatsiooni relvajõud, aga mingit Ukraina relvajõudude läbimurret ei ole,“ öeldakse teates.

Võimud kutsusid elanikke rahu säilitama, olema valvsad ja usaldama ainult ametlikke ja kontrollitud informatsiooniallikaid.

„Vastast Belgorodi oblasti territooriumil ei ole olnud ega ole. Relvajõud, piirivalvurid, Föderaalne Julgeolekuteenistus ja rahvuskaart on kohal. Aga antakse massiliselt tuld,“ teatas Telegramis Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov. „Loomulikult, rahumeelsete elanike, elanikkonna elu on ohus. Esmajärjekorras Šebekinos ja ümbritsevates külades.“

Rühmitus nimega „Vene Vabatahtlik Korpus“ levitas enne seda videot, milles kinnitatakse, et ollakse Ukraina-Vene piiril ja „varsti paistab Šebekino ääreala“.

Reidist Venemaa territooriumile teatas ka leegion Svoboda Rossii: „Meie, leegion Svoboda Rossii, asume praegu meie kodumaa piiri juures ja liigume väga varsti taas Venemaa territooriumile, et tuua vabadus, rahu ja vaikus. Graivoron on alles algus.“

Telegrami kanali Baza andmetel rünnati täna hommikul tankide toetusel Šebekino piiripunkti. Rünnak löödi tagasi.