Homme osaleb peaminister Kallas seal Euroopa poliitilise ühenduse kohtumisel. Kohtumisel arutavad 47 Euroopa riigi- ja valitsusjuhid Euroopa julgeoleku, energeetika ja ühenduvuse teemadel.

„Arutame teiste Euroopa riigi- ja valitsusjuhtidega, kuidas üheskoos Euroopa julgeolekut ja stabiilsust tagada. Moldovas toimuv kohtumine näitab Euroopa ühtsust, tihendab omavahelist koostööd ning saadab selge signaali ka Venemaale, et Euroopa toetab Moldovat,“ sõnas peaminister Kaja Kallas kohtumise eel.

Kohtumisel toimuvad arutelud julgeoleku, energia ning ühenduvuse teemadel. Eesti peaminister Kaja Kallas osaleb julgeoleku-teemalisel ümarlaual koos Islandi, Hollandi, Kosovo, Prantsusmaa, Rumeenia, Soome, Šveitsi, Türgi ja Ukraina riigi- ja valitsusjuhtidega ning Euroopa Ülemkogu eesistuja ning Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindajaga.

Peaministril on eraldi kavas kahepoolsed kohtumised Kosovo presidendi Vjosa Osmani-Sandriu ning Euroopa Parlamendi presidendi Roberta Metsolaga.

Teist korda toimuva ja Moldova korraldatava Euroopa poliitilise ühenduse kohtumisele on kutsutud 47 Euroopa riiki: kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Armeenia, Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Island, Kosovo, Liechtenstein, Monaco, Montenegro, Norra, San Marino, Serbia, Šveits, Põhja-Makedoonia, Türgi, Ukraina, Ühendkuningriik ning Euroopa Liidu institutsioonide juhid. Kohtumisele ei ole kutsutud Valgevenet ja Venemaad.