Tara Reade oli ajalehepealkirjades 2020. aasta presidendivalimiste kampaania ajal, kui ta süüdistas tollast kandidaati Bidenit enda seksuaalses ahistamises ja ründamises ajal, kui Reade töötas 1993. aastal Bideni senati kantseleis.

Biden on Reade’i süüdistusi kategooriliselt eitanud ja ükski endine Bideni personali liige ei ole avalikult kinnitanud, et on olnud tunnistajaks või kuulnud mingist seksuaalsest sobimatust käitumisest Bideni senati kantseleis.

Biden ütles 2020. aastal intervjuus MSNBC-le, et ütleb „üheselt, et seda ei juhtunud kunagi. Ei juhtunud. Seda ei juhtunud kunagi.“

Reade’i enda usaldusväärsus seati hiljem kahtluse alla, muu hulgas tema haridus ja muu taust.

Pärast seda, kui Reade’ist ei olnud aastaid midagi kirjutatud, ilmus ta eile välja Moskvas, kus istus USA-s süüdi mõistetud Vene spiooni Maria Butina kõrval ja vastas Vene riikliku meedia küsimustele.

Butina mõisteti 2019. aastal USA-s 18 kuuks vangi salajase tegutsemise eest registreerimata välisagendina. Pärast kodumaale naasmist sai aga Butinast võimuerakonna Ühtne Venemaa ridades riigiduuma liige.

Reade teatas, et otsustas Venemaale siirduda pärast tapmisähvarduste saamist, kui kordas süüdistusi Bideni aadressil ja kuulutas Twitteris, et on valmis kongressis vande all tunnistusi andma, kui palutakse.

„Kui ma Moskvas lennukilt maha sain, tundsin ma esimest korda üle väga pika aja end väljaspool ohtu ja ma tundsin, et mind kuulatakse ja ma tundsin, et mind austatakse. Seda ei ole minu oma maal juhtunud,“ rääkis Reade Vene meediale.

Reade kuulutas lisaks, et „seda illusiooni Venemaast kui vaenlasest propageerivad vähesed Washingtoni eliidid, kes on täis otsustavust tekitada probleeme“.

Butina lubas tegelda Reade’ile Venemaa kodakondsuse organiseerimisega ja paluda Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt kodakondsustaotluse menetlemise kiirendamist.