Mõlema kandidaadi vastu oli kümme seimi liiget. Hääletas 87 rahvaesindajat sajast.

Esimeses ja teises voorus oli Rinkēvičsi poolt 42 seimi liiget, Pīlēnsi toetas ka siis 25 rahvaesindajat.

Kolmandat kandidaati, Progressiivsete esitatud Elīna Pintot toetas esimeses ja teises voorus kümme seimi liiget. Kolmandast voorust välja langenud Pinto hääled läksid kolmandas voorus Rinkēvičsile.

Võitmiseks oli ühel kandidaadil vaja koguda vähemalt 51 häält.

„Aitäh seimile usalduse eest minu valimisel riigi presidendi kõrgesse ametisse, aitäh toetajatele ja kriitikutele. Ma teen kõik, et teid mitte alt vedada. Jumal, hoia Lätit!“ kirjutas Rinkēvičs Twitteris.

Uus president astub ametisse 8. juulil.

Rinkēvičs on sündinud 1973. aastal Jūrmalas, kus lõpetas ka kohaliku 4. keskkooli, vahendab Läti Delfi.

1995. aastal kaitses Rinkēvičs bakalaureusekraadi Läti ülikooli ajaloo- ja filosoofiateaduskonnas ning sai samal aastal Hollandi Groningeni ülikoolist politoloogia ja rahvusvaheliste suhete sertifikaadi. 1997. aastal omandas Rinkēvičs Läti ülikoolis magistrikraadi ning 2000. aastal kaitses ta magistrikraadi ka USA riigikaitseülikoolis.

Lisaks läti keelele valdab Rinkēvičs suurepäraselt ka inglise ja vene keelt ning hästi prantsuse keelt.

Karjääri alustas Rinkēvičs Läti Raadios ning keskendus juba siis, aastatel 1993–1994 välispoliitikale ja rahvusvahelistele suhetele.

Alates 1995. aastast töötas Rinkēvičs kaitseministeeriumis, kus oli kaitsepoliitika osakonna referent. Alates 1996. aastast oli ta selle osakonna direktor. Aastatel 1997–2008 oli Rinkēvičs kaitseministeeriumi riigisekretär, mis vastab Eesti kantslerile.

Aastatel 2008–2011 juhtis Rinkēvičs president Valdis Zatlersi kantseleid.

2011. aastal valiti Rinkēvičs Zatlersi Reformipartei nimekirjas seimi liikmeks ning temast sai peaminister Valdis Dombrovskise valitsuses välisminister. Selles ametis on ta erinevates valitsustes olnud siiamaani.

Pärast Zatlersi Reformipartei lagunemist sai Rinkēvičsist erakonna Uus Ühtsus liige.

2014. aasta 6. novembril tuli Rinkēvičs „kapist välja“ ja temast sai esimene poliitik Läti ajaloos, kes tunnistas avalikult, et on gei.

Viimastel seimivalimistel oli Rinkēvičs üks populaarsemaid kandidaate ja kogus 35 072 häält.

Täna lõuna paiku õnnitles vastset Läti ametivenda ka Eesti president Alar Karis.