Täna hommikul esitati ettevõtja Parvel Pruunsillale ja Tartu abilinnapeale Priit Humalale kahtlustus korruptsioonikuriteos. Pruunsild sõnas oma avalduses, et kapo otsis tema kodu läbi eile hommikul. „Esialgu ei lubatud mul advokaadiga eraviisiliselt vestelda, vaid soovitati nõu pidada uurijate juuresolekul valjuhääldi režiimis,“ kirjutas Pruunsild.

Pruunsilla advokaat Paul Keres sõnas Delfile, et tõepoolest nii oli. „Algul proovisime telefoniteel [vestelda], aga siis muutus see keeruliseks,“ ütles Keres, viidates kapo viibimisele Pruunsilla kodus, ning lisas, et tal on juhtunust ka helisalvestis. Kuna telefoni teel ei olnud enam mugav suhelda, läks Keres ka ise Pruunsilla koju kohale. „Minu arvates on see õigusriigi vaatest uskumatu, et advokaadiga omavahel suhelda ei saa,“ ütles Keres.

Keres sõnas, et rohkem ta asja praegu kommenteerida ei saa, sest uurimine käib.

Prokuratuur teatas kolmapäeva hommikul, et esitas Pruunsillale (Isamaa) ning Tartu abilinnapeale Priit Humalale (Isamaa) kahtlustuse korruptsioonikuriteos. Humalat kahtlustatakse toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses, Pruunsilda aga toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises.

Kahtlustus on seotud vana Eesti Rahva Muuseumi hoonega Tartus Kuperjanovi tänaval, mis ERMi kolimise järel 2017. aastal tühjaks jäi ning mille nüüd ostis endale Korp! Sakala, mille liige Pruunsild on.

Prokuratuuri sõnul soovis kinnistut endale Tartu linn, kel oli ostmiseks ka eesõigus. Kahtlustuse kohaselt suunas Pruunsild abilinnapead Priit Humalat nii, et linn tehingust loobuks.