Tapmine toimus arvatavasti 24. mail, teatab Baza. Ohvitser tapeti, kuna takistas võitlejatel deserteerumast. Ukraina kindralstaabi andmeil oli desertööre umbes 20 ja nad lahkusid Kamaziga Svatove piirkonnast, kus neile rinde lähedal väljaõpet anti.

TASS-i teatel lahkus seitse eksvangist võitlejat koos relvadega Soledari piirkonnas oma DNR-i üksuse juurest ja kuulutati tagaotsitavaks. Viis neist on kinni peetud, üks lasti kaaslaste poolt maha ja seitsmes on jooksus.

Ukrainat tabas pühapäeval rekordiline droonirünnak, enamik oli sihitud Kiievi pihta ja tulistati alla. 54 väljasaadetud droonist üks tabas Žõtomõri oblastis taristut. Kiievis tekitasid langevate droonide rusud purustusi, tappes ühe elaniku ja haavates üht inimest. Hmelnõtskõi oblasti võimud tunnistasid, et ööl vastu esmaspäeva toimunud raketi- ja droonirünnak tabas ka sõjalist sihtmärki, milleks oli kohalik lennuväli. „Viis lennukit on rivist väljas,“ öeldi teates.

Esmaspäeva varahommikul rünnati Ukrainat taas nii pommidroonide kui tiibrakettidega. Kiievi linnavõimude teatel tulistati alla üle 40 sihtmärgi, pommitamine oli pea sama intensiivne kui eelmisel päeval. Linnapea Vitali Klõtško sõnul seekord kahjusid ega ohvreid ei olnud. Enne lõunat tabas riiki uus raketi- ja droonilöökide laine.

Jaga
Kommentaarid