„Kogu 85-miljoniline rahvas võitis,“ ütles ta rõõmustavale rahvahulgale oma ametiresidentsi ees Ankaras. BBC teatel kõlas aga presidendi üleskutse ühtsusele õõnsana, kui ta naeruvääristas oma vastast Kemal Kilicdaroglut („Bye, bye, bye, Kemal“) ning võttis sihikule vangistatud kurdi liidri ja LGBT-meelse poliitika.

Senistel andmetel 48,8% häältest kogunud positsiooniliider Kilicdaroglu otsesõnu ametisoleva riigipea võitu ei tunnistanud. Kurtes „viimaste aastate kõige ebaausamate valimiste üle“, ütles Kilicdaroglu, et presidendi erakond mobiliseeris kõik riigi vahendid tema vastu.

Nagu BBC Erdoğani tulemust selgitas, ei toetanud peaaegu pool valijaskonnast selles sügavalt polariseeritud islamiriigis tema autoritaarset nägemust Türgist.

Seevastu president Erdoğan kasutas oma võitu maksimaalselt ära, pidades esmalt Türgi suurimas linnas Istanbulis bussi peal kõne oma poolehoidjatele, millele hilisõhtul järgnes palee rõdult pöördumine juubeldavale rahvahulgale, keda arvati olevat kogunenud 320 000 inimest.

„Ei võitnud ainult meie, vaid võitis Türgi,“ kuulutas Erdoğan, nimetades lõppenud valimisi Türgi ajaloo üheks kõige tähtsamaks hääletuseks. Erdoğan ütles pühapäeval toetajatele peetud kõnes, et tänab iga valijat, kes andis talle ja tema Õiguse ja Arengu parteile (AKP) mandaadi riigi juhtimist jätkata.

Ka kahe nädala taguses valimiste esimeses voorus kolmandaks jäänud marurahvuslane Sinan Oğan soovitas oma toetajatel enne teist vooru valida just Erdoğani poolt.

69-aastane Recep Tayyip Erdoğan on alates 28. augustist 2014 Türgi president. Enne seda oli ta islamile lähedase Õigluse ja Arengu partei juht ja Türgi peaminister 2003. aasta märtsist 2014. aasta augustini. Aastail 1994–98 oli Erdoğan Istanbuli linnapea.