„Ma tänan kõiki neid Isamaa liikmeid, kes minu kandidatuuri üles seadsid. Järgnevad nädalad on Isamaa ja Eesti jaoks üliolulised ning eesootavad debatid ja arutelud erakonna sees peavad pakkuma tuleviku visiooni nii Isamaa kui terve riigi jaoks,“ ütles Reinsalu.

Reinsalu rõhutas, et Isamaa usutavus ja ambitsioon peavad tõusma. „Tänase valitsuse vaenulik poliitika keskklassi, ettevõtluse ja perede vastu näitavad selgelt, mis juhtub siis kui Isamaa ei kanna valitsusvastutust. Selle vastutuse võtmiseks ja kandmiseks on vaja aga Eesti inimeste toetust ning selle saavutamine on uue esimehe ja juhtkonna peamine eesmärk,“ rääkis ta.

Reinsalu kandidatuuri ülesseadjate seast leiab nii poliitikuid, ühiskonnategelasi kui kohaliku elu edendajaid. Teiste hulgas andsid enda toetusallkirja: Jüri Luik, Riho Terras, Mihhail Lotman, Viktoria Ladõnskaja-Kubits, Priidu Pärna, Pille Lill, Marko Pomerants, Ulla Preeden.

Isamaa noorteühendus näeb järgmise Isamaa esimehena Reinsalu. Noorteühenduse hinnangul on Reinsalul õigus, et Isamaa ambitsioon peab olema senisest suurem ning konservatiivse maailmavaate kandepinda ühiskonnas tuleb laiendada.

Isamaa Noorteühendus ResPublica esimehe Ines Vapperi sõnul näitab erakonna tugevust, et esimehe vastutust on valmis võtma sedavõrd võimekad kandidaadid. „Usume, et Urmas Reinsalu energilisus ja tulevikku vaatav suund aitab Isamaal kõige paremini neid eesmärke ellu viia, mistõttu toetame teda,“ avaldas noortekogu.

Lea Danilson-Järgi kandidaatuuri seadis üles 60 Isamaa liiget

60 Isamaa liiget seadsid üles Lea Danilson-Järgi kandidatuuri Isamaa esimeheks.

„Viimastel päevadel olen saanud mitmeid toetavaid sõnumeid nii erakonna liikmetelt kui valijatelt. Olen tänulik kõigile, kes on otsustanud minu kandidatuuri toetada. Erakonnas on sageli juttu olnud uuenemise vajadusest ning saan sellega vaid nõustuda. Usun, et suudan esimehena luua erakonnas õhkkonna, mis motiveeriks uusi inimesi erakonnaga liituma. Mitte ainult riik, vaid ka erakond vajab järelkasvu, et kestma jääda,“ ütles Danilson-Järg.

Danilson-Järg rõhutas, et tema siht erakonna esimehena on Isamaa kuvand ja poliitika sisu kooskõlla viia. „Isamaa on alati seisnud rahvusriigi ja püsiväärtuste eest, kuid olnud samas avatud innovatsioonile ja üldist kasu toovatele uuendustele. Igapäevases infomüras on meie valijad selle unustanud, kuid seda tuleb neile ja ka erakonna liikmetele endile meelde tuletada,“ ütles endine justiitsminister. „Peame end selgemalt positsioneerima Eesti poliitmaastikul ning kõnetama senisest laiemat valijaskonda.“

Danilson-Järgi kandidatuuri ülesseadjate seast leiab nii poliitikuid, ühiskonnategelasi kui ka kohaliku elu edendajaid. Teiste hulgas andsid enda toetusallkirja erakonna praegune esimees Helir-Valdor Seeder, Isamaa naiskogu IREN juht Riina Solman kui ka kultuuritegelased Pille Lill, Raivo Tamm.