Milley kinnitas, et Pentagonis uuritakse sotsiaalmeediasse jõudnud kaadreid USA sõjatehnikast, mis väidetavalt olid käesoleva nädala alguses Belgorodi oblastisse tunginud Vene vabatahtlike käsutuses.

„Ma ei saa teile hetkel öelda, kas see – ja ma nägin sama videot – kas see on USA tarnitud varustus või mitte, milline oli rünnaku olemus, kes ja mida tegi,“ ütles Milley. „Ma ei saa seda praegu kindlalt öelda, kuid võin öelda, et oleme palunud ukrainlastel mitte kasutada USA-lt tarnitud varustust otserünnakuteks Venemaale,“ rõhutas ta.

Ka Valge Maja julgeolekunõukogu esindaja John Kirby kinnitas eile, et Belgorodi kandis toimunu asjus on algatatud uurimine.

„Miks nii? See ei ole sõda USA ja Venemaa vahel. See ei ole sõda NATO ja Venemaa vahel,“ selgitas Milley.

Reuters on praeguseks suutnud kinnitada videol nähtud sõidukite asukoha, kuid ei ole suutnud kindlaks teha selle filmimise täpset kuupäeva.

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi nõunik Mõhhailo Podoljak ütles, et Kiiev ei ole Belgorodi sündmustega kuidagi seotud. Sama on kinnitanud paljud teised Ukraina valitsuse esindajad.

Esmaspäeva varastel hommikutundidel alanud rünnaku tunnistasid enda korraldatuks kaks Ukraina poolel võitlevat organisatsiooni: Vene Vabatahtlike Korpus ja Venemaa Vabaduse Leegion. Vene Vabatahtlike Korpuse juht Deniss Kapustin ütles eile, et ei saanud relvi lääne partneritelt. Ta väitis, et lääne sõjatehnikat on Bahmutis venelaste kätte langenud, mistõttu on võimalik sellist varustust mustalt turult soetada.

Jaga
Kommentaarid