Kõikvõimalike arupärimiste hulgas leidis Helle-Moonika Helme (EKRE), et valitsuse juht olla käitunud mittesobival moel ning tegi peaministri suunas seetõttu ka märkuse: too olla nimelt karanud saadiku küsimusele vastates püsti kui ussist nõelatud ning kukkunud seejärel valetama.

Mõned minutid hiljem pidas Kaja Kallas (Reformierakond) tehtud märkust meeles ning tegi katse Helle-Moonika Helmele meele järele olla, tõustes toolilt viisil, mis tema lootuse kohaselt saadikule meelekohane võiks olla.

Nagu viimasel ajal kipub ikka olema, muutus arutelu riigikogu saalis intrigeerivaks, kui jutuks tuli samasooliste abieluõigus.

Isamaa ridades sel aastal poliittaevasse sööstnud Mart Maastik võrdles samasoolistele abieluõiguse andmist puhtoletusliku olukorraga, kus nudist tahaks paljalt presidendiballile minna. Lisaks rõhutas ta, et tema silmis tekiks samasooliste abieluõiguse jõustudes rohkem õnnetuid inimesi kui õnnelikke.

Helle-Moonika Helme märkis samasooliste abielu kontekstis, et Eesti telemaastik on propagandasaateid täis ning tundis muret asjaolu suhtes, kas „homoabieludele“ järgneb kohe otsa olukord, kus inimesed saavad - justkui sõrmenipsust, on jäänud talle mulje - sugu vahetama hakata.

Lisaks võttis ta infotunnis peaministri teemaarenduse najal jutuks naisõigused ning tõi sisse ajaloolised teadmised, viidates, et teatavasti olid naistel head olud siinsete meestega kõrvuti elades juba enne ristiusustamist, mistõttu ei pidanud ta peaministri argumente naisõiguste teemal samasooliste abielu kontekstis pädevaks.

Mõned päevad tagasi toimus istungi rakendamise ajal monotoonne sõnasõda, mil riigikogu esimees Lauri Hussar andis sõna Henn Põlluaasale (EKRE), ent tema asemel tuli pulti hoopis parteikaaslane Kalle Grünthal, kelle hinnangul oli esimees meelevaldselt astunud üle tema õigusest riigikogu liikmete ees sõna võtta. Grünthali protesti toetas tema erakonna juht Martin Helme.