Terviseametist kinnitati, et neile teadaolevalt on haigla poole pöördunud üksikud patsiendid, kes kurdavad pearingluse ja üldise halva enesetunde üle.

Ameti kõneisik Kirsi Pruudel lausus, et avatud õhus toimuvate põlengute puhul ei lendu õhku sellises ulatuses ohtlikke aineid, mis tekitaksid tõsiseid mürgistusjuhtumeid, kuid saastunud õhu sisse hingamine võib tekitada halba enesetunnet. Mürgistuskahtluse korral saab ööpäevaringselt abi terviseameti mürgistusinfoliinilt 16662. Üldiseid juhiseid annab riigiinfo telefon 1247.

Häirekeskus sai teate põlengust Soodevahe külas Suur-Sõjamäe tänaval eile kell 17.49. Sündmusele reageeriti kõrgeima astme järgi. Liiklus Suur-Sõjamäe tänaval on ka täna osaliselt suletud ning seda reguleerib politsei. Päästeamet palub piirkonnas liiklemist vältida.

Päästeametist öeldi täna ennelõunal Delfile, et tuletõrjujatel on tegevust ilmselt õhtuni. Osadele põlengukolletele on juurdepääs raskendatud, mis teeb päästjate töö veelgi keerukamaks. Osaliselt sai kahjustada ka jäätmejaama kõrval olev Pakendikeskuse hoone.

Mis põlengu põhjustas, on vara öelda. Päästeamet tahab enne kustutustöödega ühele poole saada, misjärel hakatakse uurima, kust tulekahju täpselt alguse sai ja miks.

Soovitused

Kuigi põlengu aktiivne faas on möödas, kehtib soovitus põlengu piirkonnas toimida järgmiselt:

• Võimalusel püsige siseruumides, aknad ja uksed hoida suletult.

• Juhinduge päästeameti soovitustest.

• Valige sportimiseks või teisteks välisõhutegevusteks alternatiivne piirkond, kuni päästeamet on olukorra lahendanud.

• Põlengu piirkonna lähistel autoga sõites kasutage autos õhukonditsioneeri siseringluse režiimi.

• Lähistel asuvate asutuste töötajatel soovitatakse võimalusel töötada kodukontoris.

Allikas: terviseamet