„Adenoviirus või mis see oli? Jah, adenoviirus. Ei midagi,“ rääkis ta eile Minskis toimunud koosolekul Interfaxi vahendusel.

Sellist haigust ravitakse tema sõnul harilikult kolm päeva. „Ent kuna mul ei olnud võimalust end ravida – nüüd on vaja sõita Moskvasse, siis Hrodnasse, pärast Homieli..., nii see kõik kuhjus,“ selgitas Lukašenka.

Lukašenka nimetas kõiki tema tõsise haigestumise kohta käivaid jutte väljamõeldiseks. „Ma ei sure, poisid. Te peate mind veel ikka väga kaua kannatama,“ lubas ta.

9. mail tundis Valgevene liider Aljaksandr Lukašenka end Moskvas toimunud võiduparaadil halvasti.

Pärast seda kadus ta avalikkuse eest kogu nädalaks ning nädalapäevad hiljem Minskis toimunud noorteüritusel asendas teda riigi peaminister Roman Golovtšenko, kes luges Lukašenka sõnumi paberi pealt ette.

Mitmed venekeelsed väljaanded kirjutasid, et Lukašenka ei osalenud 9. mail Venemaa presidendi Vladimir Putini võõrustatud hommikusöögil ega suutnud kõndida mõnisada meetrit Punase väljaku tribüünist Tundmatu Sõduri haua juurde.

Hiljem ei esinenud Lukašenka traditsioonilise kõnega lillede asetamisel võidu monumendile Minskis ning tema asemel astus rahva ette Valgevene kaitseminister Viktar Hrenin. See oli esimene kord alates 1994. aastast, mil Lukašenka võidupüha aastapäeva üritusel Minskis kõnet ei pidanud.

Lukašenka ilmus taas avalikkuse ette 15. mail, ent siis oli tema hääl kähe ning riigipea vasaku käe ümber paistis side.