Päästeameti sõnul on ohuraadiuseks 3 kilomeetrit. „Päästeamet palub ümbruskonnas elavatel inimestel hoida uksed-aknad kinni,“ sõnas ta ja lisas, et inimestele saadetakse ka telefoni kaudu teavitus. Samuti palutakse inimestel sundventilatsioon välja lülitada. Liiklejatel palutakse piirkonda võimalusel vältida.

Päästetöid alustati neljas töölõigus ning kõrgendatud riskikeskkonnas, kuna hoones on käideldakse ohtlikke aineid. Kell 22.30 tõdes päästeamet, et tulekahju ei ole veel lokaliseeritud ning tuli põleb lahtise leegiga. Päästeamet ei osanud prognoosida, millal tuli kontrolli alla saadakse.

Päästeameti kriisivalmiduse staabi juhataja Erkki Põld ütles õhtupoolikul, et tegemist on ulatusliku tulekahjuga. „Hetkel on tuld võtnud juba mitu hoonet ja sündmuskohal on toimunud erineva plahvatused, kuna tegemist on ohtlike ainetega, mis seal põlevad,“ sõnas ta ja lisas, et tervislikust seisukohast pole praegu vahetut ohtu. „Aga pigem on igaks juhuks soovitus püsida siseruumides, sest hetkeseisuga on raske öelda, mis ained täpsemalt põlevad. Teostame ka mõõtmisi, et tuvastada, kui ohtlik see suits inimesele üldse on.“

„Tõenäoliselt saab kontrolli alla seda öösel või homme päeval, kuna põleng on tõesti väga intensiivne ja sündmuskohal on toimunud plahvatused, seega päästjad ei saa tulekoldele väga lähedale tulla ja peavad pigem keskenduma kõrval olevate hoonete kaitsmisele,“ rääkis Põld. Tema sõnul on veel vara rääkida, mis tulekahju põhjustas. „Kui päästjad kohale jõudsid, oli põleng intensiivne ja kindlasti selgitab menetlus selle välja.“

Metsakülas Rae vallas elav Delfi lugeja saatis pildi tükkidest, mis suitsu seest taevast alla sajavad.

Alla sadanud tükid Rae vallas.

Sündmusele reageerisid päästemeeskonnad Assaku, Keila, Kesklinna, Lasnamäe, Lilleküla, Muuga, Nõmme ja Pirita kutselistest päästekomandodest ning vabatahtlikud päästjad Arukülast, Hüürust, Kostiverest, Raest, Sakust, Sauelt, Tabasalust ja Tõdvalt. Sündmuse lahendamisele on kaasatud koostööpartnerid keskkonnaametist, politseist ja kiirabist.

Tallinna lennujaama pressiesindaja ütles, et suits pole lennuliiklust häirinud ning lennud ei hiline. „Kõik lennud, mis nii maanduvad kui ka väljuvad, on kenasti toimimas,“ sõnas pressiesindaja.

Põleng toimus BAO ohtlikud jäätmed OÜ territooriumil.