Samal ajal tegelevad Ukraina väed linna lähiümbruses omaenda pealetungioperatsioonidega, toonitas Tšerevatõi, kes nimetas Wagneri juhi Jevgeni Prigožini juttu linna vallutamisest valeks.

„Bahmut on endiselt vaenlase peamine eesmärk, mille vallutamiseks tehakse kõik,“ ütles Tšerevatõi. „Prigožini jutt ei vasta tõele. Meie üksused asuvad endiselt linna edelaosas asuvates hoonetes ja meie kaitseliine hoiavad seal erinevate väeliikide võitlejad.

Sõjaväelane lisas, et linna põhja- ja lõunaservas tegelevad ründamisega hoopis Ukraina võitlejad. „Mõnikord liigume edasi paar meetrit, mõnikord 250 meetrit päevas, mõnikord 700 meetrit või poolteist kuni kaks kilomeetrit,“ ütles ta. Bahmuti võimalik vallutamine tema sõnul Venemaale mingit eelist ei annaks. „Neile jääb hulk katkisi telliseid, kui laskemoon otsa saab, siis võivad neid loopida,“ lisas ta.

Juttu tuleb ka mujal rindel toimuvast, Wagneri tugevatest külgedest Vene regulaarväega võrreldes ja sellest, kuidas eeldatavasti sügisel saabuvad hävituslennukid F-16 mudahooajal rindeolukorda mõjutaksid.

Intervjuu ilmus originaalis esmaspäeval, 22. mail.