Oğan kogus esimeses voorus üle 5% häältest, mis takistas nii Erdoğanil kui vastaskandidaat Kemal Kılıçdaroğlul avavooru võiduks vajalikku 50% häält kogumast. Esmaspäeval ütles Oğan, et toetab Erdoğani, kuna tolle programm on terroristide (st kurdide ja neid esindavate poliitikute) suhtes leppimatum. Samuti tõdes ta, et Kılıçdaroğlul ei ole valitsemiseks parlamendis vajalikku enamust.

„On tähtis, et järgmine president järgiks sama joont, mis parlament,“ ütles Oğan. Erdoğan tänas vastast toetuse eest ja kinnitas, et ei lubanud selle eest midagi vastu.

Parlamendivalimistel sai Erdoğani partei AKP 268 kohta 600-st ja selle väiksem partner MHP 49 kohta, mis annab neile koos üle poole kohtadest. Kılıçdaroğlu erakond CHP sai 169 kohta ja teda presidendina toetav kurdide uus vasakroheline partei 61 kohta.

Presidendivalimiste avavoorus sai Erdoğan 49,52% häältest, mis jättis ta kohesest võidust napilt ilma. Kılıçdaroğlu esines allapoole ootusi, saades 44,88% häältest. Teine voor toimub pühapäeval, 28. mail ja selgeks favoriidiks peetakse Erdoğani.

Oğani valimisliit ATA on siiski pärast valimisi lõhenenud ja kõigi tema häältega president arvestada ei saa. Valimisliitu kuuluva väikese Õigluse partei juht Vecdet Öz on kutsunud hääletama Kılıçdaroğlu poolt.

Kılıçdaroğlu on enne teist vooru karmistanud pagulaste ja immigrantide vastast retoorikat ja süüdistas esmaspäeval avaldatud videos illegaalseid sisserändajaid Türgi naiste ahistamises. „Igaüks, kes meie riiki armastab, peaks valimas käima, enne kui illegaalid meie neidude elu talumatuks muudavad,“ ütles Kılıçdaroğlu.