„Pjotr Kutšerenko jäi haigeks lennukis, millega Vene delegatsioon naasis Kuubalt tööreisilt. Lennuk tegi hädamaandumise Venemaal Stavropoli krais, kus arstid püüdsid Pjotr Aleksandrovitši aidata, ent paraku ei õnnestunud teda päästa,“ seisab ametlikus teates.

Kutšerenko oli 46-aastane. Aastatel 1999-2001 oli ta Riigiduuma ja Föderatsiooninõukogu saadikute assistent, misjärel töötas ta aastaid juristi ja õppejõuna.

Teadus- ja kõrghariduse aseministriks määrati ta 2020. aasta märtsis. Kutšerenko oli abielus 2008. aastal Gruusiat Eurovisionil esindanud laulja Diana Gurtskajaga. Paaril on poeg Konstantin.

Venemaa delegatsiooni kuulusid lisaks Kutšerenkole asepeaminister Dmitri Tšernõšenko ja välisministeeriumi Ladina-Ameerika osakonna juhataja asetäitja Andrei Guskov, saarel saatis neid Venemaa suursaadik Viktor Coronelli.

20. mail teatas ministeeriumi pressiteenistus, et delegaadid külastasid Havanna ülikooli koos Kuuba haridusministeeriumi juhi Walter Balukha ja rektor Miriam Nikado Garciaga. Tšernõšenko tegi ametnikele ülesandeks korraldada üliõpilasvahetus Venemaa ja Kuuba vahel.