„Vene riigitelevisioon kujutas Bahmuti väidetavat vallutamist märgilise ajaloolise sündmusena ja teatas, et linna hõivamine aitab kaasa Slavjanski (41 km Bahmutist loodes) ja Kramatorski (35 km Bahmutist loodes), isegi Dnepri (umbes 215 km Bahmutist läänes) vallutamisele,“ kirjutasid analüütikud.

Lisatakse, et Kreml püüab ilmselt esitleda Bahmuti vallutamist ajaloolise võiduna, sest muud taktikalised edusammud Vene armeel Ukrainas puuduvad. Pervõi Kanal väitis isegi, et Bahmutis võidelnud wagnerlased peaksid tundma end samamoodi, nagu nende vanaisad omal ajal Berliinis.

Ukraina relvajõud kinnitasid veel esmaspäeva varahommikul, et võitlus Bahmuti linna eest jätkub. „Vaenlane jätkab ründavat tegevust,“ kinnitasid ukrainlased, lisades, et viimase päeva jooksul on Vene väed „edutult püüdnud taastada kaotatud positsioone [lähedal asuvast] Ivanivske asulast lõunas“.

Rõhutatakse ka, et Bahmuti võimalik vallutamine ilmselt olukorda oluliselt ei muuda. Ukraina surub põhjast ja lõunast edasi ja Bahmutist pole venelastel kuhugi edasi minna.

Venemaa president Vladimir Putin õnnitles Wagneri vägesid ja Vene armeed linna vallutamise eest juba laupäeva õhtul.

Jaga
Kommentaarid