Eesti Ekspressi ajakirjaniku Greete Lehepuu sõnul võttis Kaja Kallase selline sõnavõtt lihtsalt ohkama, sest see ei ole kuidagi adekvaatne ja Kallas ei võida sellest midagi. „Sa ei veena sellega oma vastaseid ja sa ei veena sellega ka oma pooldajaid,“ lausus ta.

1x
00:00
Hindrek Riikoja
Greete Lehepuu
Urmas Jaagant

Hindrek Riikoja Maalehest tõdes, et Kaja Kallas pelgab oma koalitsioonikaaslaste pärast, kelle närv ei pruugi pingelises olukorras ja toetuse langedes vastu pidada ning sealt ka närvilisus ja sellised väljaütlemised.

Värskes „Päevakorras“ prognoositi ka, et Isamaa järgmiseks juhiks saab Urmas Reinsalu, kuid tema järgmise kahe aasta maksimumiks saab erakonna praeguse toetuse hoidmine. Arutati olukorda Riigikogus, kus koalitsioonil õnnestus opositsiooni pisut pidurdada, kuid mitte võita.

Eraldi tähelepanu all oli Eesti 200 parlamendisaadiku ja Slava Ukraini endise juhi Johanna-Maria Lehtme minevik ja teod Ukarina abistamisel. Avalikuks saav info sunnib järjest enam küsima, kui kauaks ta Riigikokku jääb. Samuti arutleti, mis kasu on valitsuse plaanil omavalitsuste vahel raha ümber jagada, kuid neile täiendavaid vahendeid esialgu mitte anda.

„Päevakorra“ uus osa tuleb igal reedel ning stuudios on Hindrek Riikoja Maalehest ning Greete Lehepuu ja Urmas Jaagant Eesti Ekspressist. „Päevakord“ on Eesti ainus jutusaade, mis on tasakaaluks – vajadusel kiidetakse Reformierakonda ja laidetakse Keskerakonda ning vastupidi. Sest kunagi ei ole keegi piiritult hea või jäägitult halb. Igal reedel võetakse saates kokku olulisemad juba juhtunud asjad ning vaadatakse alati ette ka järgmisesse nädalasse. Sest me kõik väärime teadmist, miks asjad on just nii ning kuidas saaks paremini.