MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 24%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 23,8% ja Keskerakonda 17,2% valimisõiguslikest kodanikest.

Kui Reformierakonna ja Keskerakonna toetus on viimastel nädalatel püsinud samal tasemel, siis EKRE toetus on viimase seitsme nädalaga tõusnud 7,2 protsenti.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (13,4%), sotsid (8,3%) ning Isamaa (7,5%). Seejuures langes Eesti 200 toetus nädalaga 1,3 protsendi võrra. Seega toetab koalitsioonierakondi kokku 45,7% ning opositsioonierakondi 48,5% vastajatest.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 18. aprillist 15. maini ning kokku küsitleti 4000 valimisealist Eesti kodanikku.

Eraldi tõid küsitluse korraldajad ka välja viimased ühe nädala tulemused (valim 1000), kuna need erinevad kohati märkimisväärselt viimase nelja nädala tulemustest (valim 4000).

Viimase nädala tulemuste põhjal toetab EKRE-t 27%, Reformierakonda 23,3% ning Keskerakonda 20,1% valimisõiguslikest kodanikest. Järgnevad Eesti 200 (8,8%), sotsid (7,9%) ning Isamaa (7,8%).

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.