REIS ÄMMA JA ÄIAGA

Nõustusid elukaaslase ja tema vanematega merereisile minema, sest su elu armastuse ilmale toonud inimestega peaks aeg-ajalt ju kokku saama. Kujutad juba ette neid piinlikke vestlusi, kus küsitakse lapselaste kohta ja paratamatult kaldub jutt ikka poliitikasse.

Parim viis selle ebamugava olukorra lahendamiseks on õhtusöök Rootsi lauas, kus käib alati sagin ja õhus on perede, piduliste ja puhkajate jutusumin. Seal ei pea pelgama puudulikke jututeemasid, sest alati saab kommenteerida, mitu tükki sushi't mees kõrvallauas endale tõstis või kuidas vanasti laevas küll eraldi taimetoidu lauda ei olnud.

Kuid mis peamine – Rootsi laua õhtusööki on sisse kirjutatud mitmed lauast lahkumised taldriku täitmiseks, ahvatleva tänavatoidu teemalaua uudistamiseks ja järgmise hõrgutise valimiseks suvisest värskest kraamist pakatavast bufeemenüüst. See on ideaalne ettekääne, et korra sisse-välja hingata, sest ämm ja äi juba armu ei anna.

Restoran Grande Buffet

KAASLANE JÄTTIS MAHA

Astud Baltic Queeni, Läänemere kauneima laeva pardale. Piiks-piiks – sõnum. Ta jättis su maha. Sa natuke ilmselt aimasid, et ta ajastab selle su reisiks, et saaks rahus korteri tühjaks teha, kuulamata su haledaid vabandusi. Sõber, ära muretse. Viska kott kajutisse ja sea sammud slaavi maitsete restorani Aleksandra.

Hingehaavade parandamise esimene samm on peale maha istumist endale kiiremas korras tellida üks väike sakuska – kalla jääkülm kõrihöövel kurku ja hauka tükk hapukurki rammusa mee ja hapukoore seguga. Hakkas parem? Me teadsime.

Aleksandra teeb eriliseks just nende tõlgendus slaavi köögist. Siin saavad kokku vana ja uus, tuttav ja tundmatu. Natuke nagu sa isegi praegu, selline kahe maailma vahel, piire kompav, tulevikku vaatav, samas minevikku unustamata.

Restoran Aleksandra

EILSEST PEA VEEL VALUTAB

Eilne õhtu läks pikaks, jah? Jõid paar longerot liiga palju, vist tantsisid lava ees, enda arust võitsid õnneloosis, aga kajutis on vaid tühi lõhnakarp, öösel paistis kuu kajutiaknast sisse ja ärkasid ehmatusega, et keegi on prožektori näkku suunanud.

Kurnatud kehasid kosutab Grill House Baltic Queenil. Kui kardad peale eilseid seikluseid Rootsi lauas kõikidele kaasreisijatele oma nägu näidata, siis appi tõttab privaatsem erihommikusöök. Paranda Mimosaga pead ning püüa rahulikus tempos delikatessmenüüga uuele päevale vastu minna.

Eriti tõsise pidutseja aitab välja ka rammus õhtusöök, sest nagu nimigi ütleb, on Grill House tõeline liha ja grilli lipulaev. Siin saad täita jõuvarusid mahlaste steikide, käsitööburgerite ja krõbedate friikatega. Ikka selleks, et järgmine õhtu uuesti otsast alata.

Restoran Grill House

NÕME ÄRIKOHTUMINE

Nagu ämma ja äiaga, nii peab aeg-ajalt ka mitte nii toredate äripartneritega koos maha istuma. Selline formaalne suhete hoidmine, kuidas-lastel-läheb-aa-oi-kui-tore, surume käppa ja nõustume ka edaspidi koos äri tegema teadmisega, et nüüd on mõneks ajaks jälle linnuke kirjas.

Selliseid kohtumisi on ideaalne pidada The Chef’s Kitchenis MyStaril ja Megastaril. Peenem restoran jätab sinust mulje kui hea maitsega inimesest, mis on ärimaailmas oluline omadus. The Chef’s Kitcheni uue menüü fookuses on kaasaegsed toidutrendid – näitab, et käid ajaga kaasas ja oled teadlik maailmas toimuvast.

Ja olgem ausad, kas on veel elegantsemat viisi ärikohtumisele punkti panemiseks kui šampanja kreembrülee. Koksake krõbe suhkrukate sünkroonis katki toostina teie ühise eduka tuleviku nimel. Keda huvitab, et te üksteist silmaotsaski ei salli, kui toit on imeline ja vaade võtab sõnatuks.

Restoran Chef's Kitchen

SÕBER HÜPPAS ALT

Te planeerisite seda reisi nädalaid. Te tegite kokkuleppeid, koostasite päevakavasid, unistasite merevaadetest, šoppamisest ja kvaliteetajast üksteisega. Ootad D-terminalis, kell tiksub, laev laseb juba pasunat, aga sõpra ikka ei ole. Lõpuks vastab ta alandlikult, et midagi tuli ikkagi vahele, ta ei osanud öelda, sa tundusid nii elevil olevat...

Sellises olukorras võtab avasüli vastu Gourmet Baltic Queen ja nende Nordic erimenüü põhjamaiste hõrgutistega. Istud restoranis, sööd värskest ja kohalikust toorainest valmistatud skandinaaviahõngulisi roogi ja filosofeerid põhjamaalaste kommunikatsiooniprobleemide üle.

Gourmet’s on ka veganmenüü. Muidu sa sellest maailmast väga ei hooli, aga kuna tulemata jätnud sõber on vegan, siis annad vastumeelselt ka neile kummalistele hõrgutistele võimaluse. Ja üllataval kombel on päris heagi. Aga sõbrale sa seda kunagi ei tunnistaks. Kiusu pärast.

Restoran Gourmet Baltic Queen

BOONUSPROBLEEM: LAPS JONNIB

Nende väikeste nagamannide elus võib suureks katastroofiks osutuda iga pisim detail – valet värvi pallid pallimeres, murdunud värvipliiats, liiga vähe aega mängutoas... Väikeste reisijate meele teevad jälle rõõmsaks laevarestoranide lastemenüüd, kust naeratab vastu hüljes Harri ja kinnitab väikestele merekarudele, et täis kõhuga on kõik mured vähemalt poole kergemad.

Seega, vahet pole, mis traagika sind täna tabas – Tallinki laevad manööverdavad osavalt nii elu helgematel kui keerulisematel vetel. Tule pardale ja naudi kõige mõnusamaid maitseelamusi, see suvi on sulle! -> tallink.ee/suvepuhkus


Jaga
Kommentaarid