Turgu ja kasutajaid tempokalt uute mudelitega üllatava Huawei arenduskeskused nii Euroopas kui ka mujal maailmas on aktiivselt töös, sest juba praegu ca 15 miljoni kasutaja seas populaarset kohta hoidva P-seeria telefonide hulka lisandusid uued mudelid. Neist erakordset tähelepanu pälvib eeskätt lipulaev P60 Pro, mis üllatab niigi kvaliteetsete kaamerate poolest tuntud seeria uues mudelis riistvara ja tehisintellekti võimsa tasemega. Vaatame lähemalt peamisi omadusi, mille poolest uus telefon P60 Pro silma paistab.

Kõige valgustundlikum telefonikaamera turul

Esiteks väärib P60 Pro mudel kindlasti tähelepanu seetõttu, et pakub hetkel ühes seadmes koos turu parimaid telefonikaameraid, mida on kokku kolm ning mis tagavad ülikvaliteetsed tulemused ka kehvades valgustingimustes – olgu tegemist hämara ruumi, päikesetõusu või pimeda ööga. See tähendab, et tänu uue mudeli telefotokaamera valgussensorile, mille valgustundlikkus jääb peegelkaamera ehk F 1.4 tasemele, ja pildistabilisaatorile saab jäädvustada tõeliselt teravaid pilte või videoid, mis ei jää lihtsalt pimedas tehtud udukogudeks. Vähimadki vead nendel piltidel parandab aga tehisintellekt.

Uue mudeli kaameratehnoloogia põhineb suuresti telefoni ülitundlikul valguse vastuvõtmisvõimekusel, kus ainuüksi telefoni peakaamera anduril on muutuv ava vahemikus f/1.4-f/4.0. Võimas 3,5-kordne optiline ja 10-kordne hübriidsuum lisavad võimaluse saavutada kvaliteetne tulemus ka objektide puhul, mis asuvad meist kaugemal. Sealjuures on võtete tegemisel viidud kasutajamugavus järgmisele tasemele, sest tänu võimsale tehnoloogiale ja kaameratega seotud riistvarale ei nõua profivõtete tegemine ka kehvades tingimustes erilisi oskusi. Erinevad kaamerarežiimid – olgu öörežiim, portreevõte või spetsiaalne kuu pildistamiseks sobiv režiim – on lihtsad igaühele, kuid pakuvad väärt kvaliteeti ka juba kogenud fotograafiahuvilisele.

Esteetika nii stiilipunktide kui ka kasutuskogemuse tõstmiseks

Lisaks maailma parimale kaameratehnoloogiale ei tee Huawei uus nutitelefon P60 Pro allahindlust ka esteetika osas. Eestis saab uus mudel kasutajatele kättesaadavaks nii mustas kui ka pärlsäravas värvivalikus, kandes sealjuures edasi loodusest ja moodsast esteetikast saadud inspiratsiooni. Samas ei piirdu paljud disainielemendid pelgalt silmailuga, vaid pakuvad ka praktilist kasutusmugavust – näiteks on P60 Pro mudeli 6,67-tollise ekraani neli serva ümarad, muutes seeläbi telefoni vaatevälja justkui piirituks. Samuti on seadmel 2700x1220 resolutsiooni ning 120 Hz adaptiivse värskendussagedusega LTPO OLED-ekraan, mille tehnoloogia kohandab ekraani nii, et see ei koormaks liigselt akut.

Vastupidavuse uus tase

P60 Pro mudeli 4815 mAh aku on igati muljetavaldav ning tänu 88W SuperCharge kiirlaadijale saab selle kõigest 10 minutiga juba pooltäis laadida. Tavarežiimil kestab aku ilma ühegi laadimiskorrata kasvõi kaks päeva. Samuti on uus mudel laetav ka juhtmevabalt 50 W laadijaga, kui selline vajadus peaks siiski tekkima.

Vastupidavuse osas ei paista aga silma mitte üksnes seadme aku, vaid ka selle tugev erkaan, mis tänu Kunlun Glassi kaitsekaasi nanokristallidele kaitseb telefoni nii teravate esemetega tekitatud kriimustuste kui ka suuremate vigastuste eest kukkumise korral. Samuti ei tasu karta tolmu või niiskust, sest mudel P60 Pro talub kuni 1,5 meetri sügavusel olemist koguni 30 minutit ning toimib seejärel veatult edasi.

Kokkuvõttes on üsna tõenäoline, et juba praegu Euroopas kümnete miljonite kasutajate südamed võitnud P-seeria on saanud väärikad järeltulijad, kes ilmselt mudelite fännide arvu veelgi kordades kasvatavad.

Jaga
Kommentaarid